Lyssna Teckenspråk Lättläst Other languages
Textstorlek Mindre Större
 
Fritidsledarutbildning. Bild på person som lagar mat utomhus.

Fritidsledarutbildningar på folkhögskola

Fritidsledare blir du genom att gå fritidsledarutbildningen på folkhögskola och yrket passar dig som vill arbeta med människor. Du kan arbeta inom en mängd områden, till exempel fritidsgård, förening/organisation, församling, skola/fritidshem, ungdomsprojekt, idrott/friskvård med mera.

Folkhögskolorna med fritidsledarutbildningar samarbetar och använder samma ansökningsblankett, samma utbildningsintyg och gemensam utbildningsplan. Varje folkhögskola har dock en egen profil.

Ladda ner fritidsledarskolornas gemensamma utbildningsplan (pdf) »

Läs mer på fritidsledarutbildningarnas egen webbplats: www.fritidsledare.se »

Läs mer om yrket fritidsledare på www.arbetsformedlingen.se »

Vad händer efter utbildningen?

Här kan du läsa fritidsledarskolornas rapport "Vart tog de vägen" som undersöker hur de gått för de som avslutade sina studier vid någon av fritidsledarskolorna under 2013. Ladda ner rapporten (PDF) »


Fritidsledarutbildning (26)

Kommentarer Minimera
 • Hej Johanna!

  Fritidspedagogutbildning inom högskola är treårig. Den är en lärarutbildning inriktad mot barn i åldern 6-12 år. Alltså både undervisning i vanliga skolan och på fritidshemmet.

  Fritidsledarutbildning på folkhögskola är tvåårig. Den är inriktad på fritiden för alla åldrar, dvs även ungdomar och vuxna, och fokuserar på arbete utanför skolvärlden - inom t ex organisationer, föreningar och fritidsgårdar. Olika folkhögskolor har olika profiler på fritidsledarutbildningen - arbete inom kyrka, idrottsliv, friluftsliv, storstadsprofil, teater mm. Läs mer här www.fritidsledare.se/

  En del fritidsledare arbetar också på fritidshem - men är fritidshem ditt fokus så är nog fritidspedagogutbildning en rakare väg.

  17 december 2014 Inlagd av Agneta Wallin, folkhögskola.nu

 • jag undrar hur mycket fritidsledarutbildning på folkhögskola och grundläggande lärarnde inriktigt fritidshem (fritidspedagog) på högskola skiljer säg? och vad det är som skiljer sig?

  16 december 2014 Inlagd av Johanna

 • Hej Carina! Det är svårt för mig att veta vad "nära håll" innebär i ditt fall eftersom jag inte kan se vart du bor. Men det är de fritidsledarutbildningar som du ser ovan som finns på folkhögskola just nu.

  22 oktober 2014 Inlagd av Sandra, folkhögskola.nu

Fler kommentarer

Skriv en kommentar till "Fritidsledarutbildning"


Obs! Din kommentar publiceras här och skickas även med e-post till
Folkhögskolornas informationstjänst.
Captcha

Obligatoriska fält *