Lyssna Teckenspråk Lättläst Other languages
Textstorlek Mindre Större
 

Behörighetsgivande / Allmän kurs på folkhögskolan

Behöver du komplettera dina behörigheter? Då kan du gå en behörighetsgivande kurs på folkhögskola. Dessa kurser kallas för Allmän kurs och finns på alla folkhögskolor.

Allmän kurs vänder sig främst till dig som saknar grundskole- eller gymnasieutbildning och är ett alternativ till komvux för att få grundläggande behörighet att söka vidare till högskola eller yrkeshögskola. Alla folkhögskolor har Allmän kurs på gymnasienivå, men en del av dem erbjuder också studier på grundskolenivå. Man kan alltså starta på olika nivåer beroende på hur länge man studerat tidigare:

Se lista med alla Allmänna kurser på grundskolenivå » 
Se lista med alla Allmänna kurser på gymnasienivå »

Allmän kurs innehåller kärnämnen/gymnasiegemensamma ämnen och ofta har du möjlighet att välja en inriktning du är intresserad av, t.ex. idrott, drama, media, livsåskådning, miljö/natur eller internationella frågor.

Se film med Thomas som går Allmän kurs Naturvetenskapligt basår »
Se film med Jonathan på Allmän kurs Internationell profil »

Läs mer om behörigheter här »

Filtrera nedan för att hitta en Allmän kurs som passar dig.


Alla län
Alla ämnesområden
Välj ett ämnesområde först

Detaljerad sökning

Dela
Kommentarer Minimera
 • Hej! Jag saknar godkänt i matematik från årskurs 9. Men har läst in lite andra betyg som svenska A och historia m.m Men nu känner jag att jag vill faktiskt studera och bli färdig, dock vet jag inte vilken kurs jag ska välja då jag saknar lite olika ämnen? Vill gärna ha en högskolebehörighet men samtidigt plugga ikapp grundskolan som jag saknar samt ett gymnasiebetyg som jag ej har idag.

  16 juni 2014 Inlagd av Annelie

 • Hej Sara!
  Då kan du söka till Allmän kurs/Behörighetsgivande kurs på folkhögskola.
  Och Allmän kurs finns på alla folkhögskolor så du kan välja vilken du vill! Var som helst i landet!
  Du ansöker direkt till varje enskild folkhögskola. Till en del kan man söka direkt från www.folkhogskola.nu Till andra kan man söka genom skolornas egna webbplatser.
  Allmän kurs kan ha olika profiler. Folkhögskolorna har lite olika profiler. Vi måste veta mer för att kunna lotsa dig vidare. Men börja med att läsa mer om skolformen folkhögskola och hur man får behörighet till högre studier genom studier på Allmän kurs: http://www.folkhogskola.nu/Om-folkhogskolan/Behorigheter/Behorighet-till-hogskolestudier/

  22 april 2014 Inlagd av Agneta Wallin, folkhögskola.nu

 • Hej! jag har grundläggande utbildning och svenska engelska samhällskunskap A betyg men vill ha börja gymnasiet utbildning i folkhögskola hur många år kan jag läsa ? hur kan jag söka?

  21 april 2014 Inlagd av sara

Skriv en kommentar till "Behörighetsgivande / Allmän kurs"


Obs! Din kommentar publiceras här och skickas även med e-post till
Folkhögskolornas informationstjänst.
Captcha

Obligatoriska fält *