Lyssna Teckenspråk Lättläst Other languages
Textstorlek Mindre Större
 
Behörighetsgivande / Allmän kurs på folkhögskolan

Behörighetsgivande / Allmän kurs på folkhögskolan

Behöver du komplettera dina behörigheter? Då kan du gå en behörighetsgivande kurs på folkhögskola. Dessa kurser kallas för Allmän kurs och finns på alla folkhögskolor.

Allmän kurs vänder sig främst till dig som saknar grundskole- eller gymnasieutbildning och är ett alternativ till komvux för att få grundläggande behörighet att söka vidare till högskola eller yrkeshögskola. Alla folkhögskolor har Allmän kurs på gymnasienivå, men en del av dem erbjuder också studier på grundskolenivå. Man kan alltså starta på olika nivåer beroende på hur länge man studerat tidigare:

Se lista med alla Allmänna kurser på grundskolenivå » 
Se lista med alla Allmänna kurser på gymnasienivå »

Allmän kurs innehåller kärnämnen/gymnasiegemensamma ämnen och ofta har du möjlighet att välja en inriktning du är intresserad av, t.ex. idrott, drama, media, livsåskådning, miljö/natur eller internationella frågor.

Se film med Thomas som går Allmän kurs Naturvetenskapligt basår »
Se film med Jonathan på Allmän kurs Internationell profil »

Läs mer om behörigheter här »

Filtrera nedan för att hitta en Allmän kurs som passar dig.


Alla län
Alla ämnesområden
Välj ett ämnesområde först

Detaljerad sökning

Dela
Kommentarer Minimera
 • Hej Sara!
  Om du har en yrkesexamen från gymnasiet 2014 eller senare, kan du komplettera på folkhögskola för att få grundläggande behörighet till högskola. Då behöver du läsa ett år på Allmän kurs och läsa in svenska 2 och 3, samt engelska 6. Det här kan du göra på alla folkhögskolor.

  Sen vill du också läsa naturvetenskapliga ämnen. Gå in under "Kurser" och välj "Naturvetenskapliga kurser" under "Hälsa, miljö och natur". Om du klickar på kursnamnen i resultatlistan kan du läsa mer och även kontakta skolorna du är intresserad av för att fråga om du kan kombinera naturvetenskapliga ämnen med svenska och engelska. Det beror på studierna är upplagda.
  Lycka till!

  9 april 2015 Inlagd av Eva på Folkhögskola.nu

 • Hej!
  Jag har läst yrkesprogram (vård) på gymnasiet O har slutbetyg/examen. Men ingen behörighet för högre utbildning. O sen så vill jag läsa naturvetenskapliga ämnen. kan man kombinera detta?

  8 april 2015 Inlagd av Sara S

 • hej

  22 december 2014 Inlagd av zubeyd

Fler kommentarer

Skriv en kommentar till "Behörighetsgivande / Allmän kurs"


Obs! Din kommentar publiceras här och skickas även med e-post till
Folkhögskolornas informationstjänst.
Captcha

Obligatoriska fält *