Lyssna Teckenspråk Lättläst Other languages
Textstorlek Mindre Större
 
Distanskurser på folkhögskola. Bil med illustrationer.

Distanskurser på folkhögskola

Distanskurser på folkhögskola innebär en större flexibilitet i tid och rum och passar dig som vill studera hemifrån eller på andra tider än under dagtid på vardagar.

Distanskurser på folkhögskola bedrivs med hjälp av internet och är mötes- och dialogbaserade i sammanhållna grupper. Det innebär att grupperna startar samtidigt. En del distanskurser är helt på distans, medan andra kombinerar distansstudierna med ett antal gemensamma fysiska samlingar/kursdagar på folkhögskolan. Hur mycket och hur ofta man är på respektive folkhögskola varierar från kurs till kurs.

Nätbildarna

Nätbildarna är ett nätverk av 12 folkhögskolor som tillsammans vill utveckla flexibelt lärande inom folkbildningen. Kursdeltagarna bestämmer tid och plats för sina studier men verksamheten bygger på folkbildningens idé att man lär tillsammans i en gruppgemenskap där erfarenhetsutbyte och levande dialog prioriteras. Läs mer på www.natbildarna.nu »


Alla län
Alla ämnesområden
Välj ett ämnesområde först

Detaljerad sökning

Dela
Kommentarer Minimera
 • Hej Nebras!
  Ja, du kan studera det hemma och sedan gå upp i SÄRSKILD PRÖVNING på komvux (eller gymnasieskola) i din hemkommun. Eller söker du till komvux och studerar denna ämneskurs hos dem.
  Sedan bifogar du detta betyg till ditt folkhögskoleintyg (där du har omfattningskravet intygat hoppas jag och har ett studieomdöme. Har du inte omfattningskravet intygat måste du komplettera genom att läsa på Allmän kurs igen.)
  Det finns ingen folkhögskola som erbjuder Svenska B på distans. Kontakta komvux och hör om de har det. Du måste bli klar med Svenska B senast 1 juli 2015. Sedan höjs kraven för den grundläggande behörigheten.

  10 september 2014 Inlagd av Agneta Wallin, folkhögskola.nu

 • Jag har läst på folkhögskola i Tomelilla för ett och haft år sen. Jag är klart med all grundläggande utan Svenska B. Kan jag läsa den ämne hemma?

  9 september 2014 Inlagd av Nebras Kuffee

 • Hej Alex! Här kommer en länk till distanskurser utan fysiska träffar VT 2015: www.folkhogskola.nu/Detaljerad-sokning/?q=&s=j&type=6&semester=2015VT

  1 september 2014 Inlagd av Sandra, folkhögskola.nu

Fler kommentarer

Skriv en kommentar till "Distanskurser"


Obs! Din kommentar publiceras här och skickas även med e-post till
Folkhögskolornas informationstjänst.
Captcha

Obligatoriska fält *