Lyssna Teckenspråk Lättläst Other languages
 
Profilkurser / särskilda kurser på folkhögskola

Profilkurser / särskilda kurser på folkhögskola

På en profilkurs / särskild kurs på folkhögskola ägnas större delen av studietiden åt det speciella ämnesområde man har valt. Här studerar man inte de allmänna ämnen som ger behörigheter till högskolan.

En profilkurs kan vara inriktad på till exempel musik, media, konsthantverk, teater, språk, friskvård, turism med mera. På folkhögskolan kallas profilkurser även ibland för särskilda kurser.

Kanske vill du specialisera dig inom något område, förbereda dig för en högre utbildning eller helt enkelt fördjupa dig i någonting som du är riktigt intresserad av?

Det finns också profilkurser som riktar sig speciellt till dig som till exempel är invandrare, har en funktionsnedsättning eller har särskilda behov för din undervisning. En Profilkurs kan ibland studeras på distans.

Filtrera nedan för att hitta en profilkurs som passar dig.


Alla län
Alla ämnesområden
Välj ett ämnesområde först

Detaljerad sökning

Dela
Kommentarer
  • Hej Helene!
    Profilkurser finns på både eftergymnasial och gymnasial nivå. För kurser på eftergymnasial nivå så krävs 3-årigt gymnasium eller motsvarande. Profilkurser på gymnasienivå har däremot inga generella krav på gymnasiekompetens, men det kan finnas undantag. Under Kursinformation inne på varje kurssida så har skolorna möjlighet att skriva dit sina antagningsvillkor, så håll utkik där!

    14 november 2014 Inlagd av Sandra, folkhögskola.nu

  • Kan man gå en profilkurs utan att man har gått gymnasiet?

    13 november 2014 Inlagd av Helene

Skriv en kommentar till "Profilkurser"


Obs! Din kommentar publiceras här och skickas även med e-post till
Folkhögskolornas informationstjänst.
Captcha

Obligatoriska fält *