Textstorlek Mindre Större

Bild på deltagare

Så ansöker du till en kurs på folkhögskolan

Varje folkhögskola ansvarar för antagningen till sin skola och du söker direkt till aktuell skola. Du måste skicka en ansökan till varje folkhögskola som du vill söka till eftersom det inte finns någon central antagningsenhet som behandlar ansökningar.

Varje folkhögskola har egna ansökningsblanketter och efterfrågar olika typer av information beroende på vilken kurs det handlar om.

På de flesta folkhögskolornas egna webbplatser kan du ansöka direkt till de olika kurserna. Antingen är det en webbansökan eller kan du skriva ut en ansökningsblankett, fylla i och sedan posta den tillsammans med de bilagor som folkhögskolan vill ha in med ansökan.

Ansökan via folkhögskola.nu

Här på folkhögskola.nu erbjuder vissa folkhögskolor möjligheten att ansöka direkt till de kurser du är intresserad av. Då finns en knapp "Ansök här" på kurssidan. För att ansöka behöver du skapa ett konto på Mina sidor, där du fyller i dina personuppgifter och sparar dina ansökningar.

Mina sidor hittar du mer information om hur det går till. Men tänk på att detta är en mycket enkel ansökningsfunktion så du måste nästan alltid komplettera med att per post eller mail skicka in bilagor - betyg, personligt brev med mera.

Senast uppdaterad: 2014-08-06

Kommentarer Minimera
  • Hej Mirzade!

Du skriver att du vill jobba med barn. Om du vill jobba på förskola/dagis eller fritidshem kan du utbilda dig till förskollärare eller fritidspedagog. Båda är högskoleutbildningar.

På folkhögskola finns yrkesutbildningar som riktar sig till lite äldre barn/ungdomar som fritidsledare, elevassistent och socialpedagogiskt ungdomsarbete.

På Sundbybergs folkhögskola finns en Allmän kurs - Svenska som andra språk - Barnomsorg, som är en förberedelse inför vidare studier.

Om du skriver barn i sökfältet under fliken Sök kurser får du fram alla kurser som berör barn i någon form.

Lycka till!

16 mars 2015 Inlagd av Eva på Folkhögskola.nu

• jag vill gäna jobba med barn

16 mars 2015 Inlagd av mirzade

• Hej Khadija!

Roligt att du vill bli fritidsledare. Om du går in på fliken Sök kurser högst upp på den här sidan och sen skriver Fritidsledarutbildning i sökfältet, får du upp en lista över de 25 som finns på Sveriges folkhögskolor. Du kan klicka på varje utbildning och läsa mer om vad de innehåller, hur man studerar, kostnader, boende, ansökningstider och förkunskapskrav. De olika fritidsledarutbildningarna har olika profiler.

När du har hittat en skola som du är intresserad av kan du kontakta den och få mer information och hjälp att ansöka. Det är också bra att besöka folkhögskolorna när man ska välja utbildning. Många folkhögskolor har öppet hus nu på våren.

Lycka till!
    Eva

12 mars 2015 Inlagd av Eva på Folkhögskola.nu

Fler kommentarer