Lyssna Teckenspråk Lättläst Other languages
Textstorlek Mindre Större
 
Bild på deltagare

Så ansöker du till en kurs på folkhögskolan

Varje folkhögskola ansvarar för antagningen till sin skola och du söker direkt till aktuell skola. Du måste skicka en ansökan till varje folkhögskola som du vill söka till eftersom det inte finns någon central antagningsenhet som behandlar ansökningar.

Varje folkhögskola har egna ansökningsblanketter och efterfrågar olika typer av information beroende på vilken kurs det handlar om.

På de flesta folkhögskolornas egna webbplatser kan du ansöka direkt till de olika kurserna. Antingen är det en webbansökan eller kan du skriva ut en ansökningsblankett, fylla i och sedan posta den tillsammans med de bilagor som folkhögskolan vill ha in med ansökan.

Ansökan via folkhögskola.nu

Här på folkhögskola.nu erbjuder vissa folkhögskolor möjligheten att ansöka direkt till de kurser du är intresserad av. Då finns en knapp "Ansök här" på kurssidan. För att ansöka behöver du skapa ett konto på Mina sidor, där du fyller i dina personuppgifter och sparar dina ansökningar. 

Mina sidor hittar du mer information om hur det går till. Men tänk på att detta är en mycket enkel ansökningsfunktion så du måste nästan alltid komplettera med att per post eller mail skicka in bilagor - betyg, personligt brev med mera.


Dela

Senast uppdaterad: 2014-08-06

Kommentarer Minimera
 • Hej Adde!
  15 april är sista ansökningsdag till Fritidsledarutbildningarna som finns på 25 skolor. Du söker direkt till den skola du vill gå på. Det kan vara lite olika, men oftast finns både webbansökan och pappersansökan på folkhögskolornas hemsidor. Du kan kontakta den skola du vill gå på om du har frågor om ansökan.

  18 februari 2015 Inlagd av Eva på Folkhögskola.nu

 • hej
  jag vill läsa till fritidsledare men vet ej när man ska söka till den utbildningen och hur
  MVH adde

  13 februari 2015 Inlagd av adde

 • Hej Jaamac! Här hittar du information om tolkutbildningar på folkhögskola: www.folkhogskola.nu/Kurser/Amnesomraden/Internationellt--Sprak/Tolkutbildning

  13 oktober 2014 Inlagd av Sandra, folkhogskola.nu

Fler kommentarer

Skriv en kommentar till "Så ansöker du till en kurs"


Obs! Din kommentar publiceras här och skickas även med e-post till
Folkhögskolornas informationstjänst.
Captcha

Obligatoriska fält *