Lyssna Teckenspråk Lättläst Other languages
Textstorlek Mindre Större
 
Bild på deltagare

Så ansöker du till en kurs på folkhögskolan

Varje folkhögskola ansvarar för antagningen till sin skola och du söker direkt till aktuell skola. Du måste skicka en ansökan till varje folkhögskola som du vill söka till eftersom det inte finns någon central antagningsenhet som behandlar ansökningar.

Varje folkhögskola har egna ansökningsblanketter och efterfrågar olika typer av information beroende på vilken kurs det handlar om.

På de flesta folkhögskolornas egna webbplatser kan du ansöka direkt till de olika kurserna. Antingen är det en webbansökan eller kan du skriva ut en ansökningsblankett, fylla i och sedan posta den tillsammans med de bilagor som folkhögskolan vill ha in med ansökan.

Ansökan via folkhögskola.nu

Här på folkhögskola.nu erbjuder vissa folkhögskolor möjligheten att ansöka direkt till de kurser du är intresserad av. Då finns en knapp "Ansök här" på kurssidan. För att ansöka behöver du skapa ett konto på Mina sidor, där du fyller i dina personuppgifter och sparar dina ansökningar. 

Mina sidor hittar du mer information om hur det går till. Men tänk på att detta är en mycket enkel ansökningsfunktion så du måste nästan alltid komplettera med att per post eller mail skicka in bilagor - betyg, personligt brev med mera.


Dela

Senast uppdaterad: 2014-08-06

Kommentarer Minimera
 • Hej Reshma!
  Roligt att du tycker att folkhögskolans kurser är bra! Vet inte vilken kurs du har gått men om den hjälpt dig att få ett jobb är det toppen. Lycka till med jobb och studier!

  16 maj 2014 Inlagd av Fredrik, folkhögskola.nu

 • dena kursan är mycket bra för Invandrare, hälper till hitta arbeta.

  13 maj 2014 Inlagd av reshma dundigal

 • Hej Jiija Shafi!
  Här kommer en länk med alla kurser till personlig assistent: www.folkhogskola.nu/Sok-kurser-och-skolor/?action=searchDetailed&cat-ext=61&coursetype=sarskild
  Ta kontakt med den skola som du är intresserad av så berättar de för dig hur du söker. Lycka till!

  21 mars 2014 Inlagd av Sandra Löfstedt

Fler kommentarer

Skriv en kommentar till "Så ansöker du till en kurs"


Obs! Din kommentar publiceras här och skickas även med e-post till
Folkhögskolornas informationstjänst.
Captcha

Obligatoriska fält *