Textstorlek Mindre Större
Alla län
Alla terminer
Detaljerad sökning

Behörigheter genom studier på folkhögskola. Bild på händer med papper och penna

Behörighet för att studera vidare

Behörighet betyder att du har rätt att söka till en utbildning. Du kan uppnå flera olika behörigheter genom att studera på folkhögskola, på Allmän kurs.

Behörighetsgivande kurs/Allmän kurs är till för dig som inte har gått klart grundskolan eller gymnasieskolan. Allmän kurs är ett alternativ till gymnasieskola och komvux och är till för dig som vill förbereda dig för att söka vidare till högskola eller yrkeshögskola.

Allmän kurs finns på olika nivåer

• Allmän kurs på grundskolenivå -  finns på många folkhögskolor
• Allmän kurs på gymnasienivå - finns på alla folkhögskolor

Olika behörigheter

Här finner du information om olika behörigheter och hur du kan studera på folkhögskolan för att uppnå dem.

Behörighet till studier på gymnasienivå
Behörighet till studier på högskola och yrkeshögskola

Folkhögskolans urvalsgrupp till högskolan
Studieomdöme och behörighetsintyg

Engelskt faktablad

Senast uppdaterad: 2014-02-03

Kommentarer Minimera
  • Hej Pablo!
    Folkhögskolornas Konstkurser (profilkurser) kommer nog bara att bedöma dina arbetsprover och din motivering för studier på deras utbildning! De ställer sällan krav på genomgånget gymnasium.
    Men om du sedan vill söka till konsthögskola så bör du vara grundläggande behörig till högskolan och det kan vara ett skäl till att gå en Allmän kurs med konstinriktning först (behörighetsgivande kurs)!

14 april 2014 Inlagd av Agneta Wallin, folkhögskola.nu

• Hej!
    Jag tog studenten för 2 år sedan och gick ut med 4 IG (Matte D, Historia A, Samhällskunskap A och Biologi B).
    Jag har funderat på att börja någon konstskola (folkhögskola) men är det så att jag måste välja "Allmän kurs med inriktning - konst" eller är det möjligt för mig att börja på en konstskola med dessa betyg?
    -Pablo

12 april 2014 Inlagd av Pablo

• Hej Linnéa!
    Nej det finns inget ålderskrav till teckenspråkstolkutbildningen. Man ska ha fullgjort 3-årigt gymnasium eller motsvarande.

24 mars 2014 Inlagd av Agneta Wallin, folkhögskola.nu

Fler kommentarer

Skriv en kommentar till "Behörigheter"

Obs! Din kommentar publiceras här och skickas även med e-post till