Textstorlek Mindre Större

Behörigheter genom studier på folkhögskola. Bild på händer med papper och penna

Behörighet för att studera vidare

Behörighet betyder att du har rätt att söka till en utbildning. Du kan uppnå flera olika behörigheter genom att studera på folkhögskola, på Allmän kurs.

Behörighetsgivande kurs/Allmän kurs är till för dig som inte har gått klart grundskolan eller gymnasieskolan. Allmän kurs är ett alternativ till gymnasieskola och komvux och är till för dig som vill förbereda dig för att söka vidare till högskola eller yrkeshögskola.

Allmän kurs finns på olika nivåer

• Allmän kurs på grundskolenivå -  finns på många folkhögskolor
• Allmän kurs på gymnasienivå - finns på alla folkhögskolor

Olika behörigheter

Här finner du information om olika behörigheter och hur du kan studera på folkhögskolan för att uppnå dem.

Behörighet till studier på gymnasienivå
Behörighet till studier på högskola och yrkeshögskola

Folkhögskolans urvalsgrupp till högskolan
Studieomdöme och behörighetsintyg

Engelskt faktablad

Senast uppdaterad: 2014-08-06

Kommentarer Minimera
  • En fråga: Om man har läst Historia A och B men inte blivit godkänd i Historia A men blivit godkänd i B måste man då läsa Historia 1 för att bli grundläggande behörig enligt det nya systemet?

Tack på förhand!
    Frida Fält

21 oktober 2014 Inlagd av Frida Fält

• Hej Champa!
    Om musikkursen är på en eftergymnasial nivå så krävs generellt en gymnasieexamen eller motsvarande för att komma in. De flesta musikkurser är dock på gymnasienivå och då brukar folkhögskolorna inte ställa det kravet. Här kan du läsa mer om kurstyper på folkhögskola: www.folkhogskola.nu/Om-folkhogskolan/Folkhogskola---vuxenutbildning/Kurstyper-pa-folkhogskolan/
    Och här hittar du information om nivåer och avdelningar: www.folkhogskola.nu/Om-folkhogskolan/Studiestodsformer/nivaer-och-avdelningar/

13 oktober 2014 Inlagd av Sandra, folkhögskola.nu

• Hej! Måste man ha en gymnasieexamen för att få söka musiklinjer på folkhögskola?

9 oktober 2014 Inlagd av Champa Nyman

Fler kommentarer

Skriv en kommentar till "Behörigheter"

Obs! Din kommentar publiceras här och skickas även med e-post till