Lyssna Teckenspråk Lättläst Other languages
Textstorlek Mindre Större
 

Hej! Du har antingen inaktiverat Javascript eller så har du en gammal version av Adobes Flash-spelare. Hämta den senaste Flash-spelaren.

Axel på Musiklinjen

Intervju med Axel som går en musiklinje på en folkhögskola. Här berättar han om glädjen i att sjunga och hur det känns att flytta hemifrån till en folkhögskola.

Folkhögskolan erbjuder ett stort antal kurser inom kulturområdet. Musik och sång hör hemma på folkhögskolan. Är du nyfiken på att gå en musikkurs på folkhögskola?
Här hittar du en lista över alla musikkurser på folkhögskola »

Vill du se fler filmer från folkhögskolan, följ folkhögskola.nu på YouTube »

Dela
Vi går på folkhögskola
Man delar intryck, plats, energi

”Man delar intryck, plats, energi”

Ernst Billgren är professor i konst och en av Sveriges mest framgångsrika konstnärer. Innan studier på Valands konsthögskola gick han på Birkagårdens folkhögskola och tränade grunder i måleri. I dag tycker han att mötet med andra ambitiösa kursdeltagare var det mest värdefulla.

Jag lärde mig både om livet och om mig själv

"Jag lärde mig både om livet och om mig själv"

Susanne gick textillinje och senare en internationell kurs med inriktning på Nordirland. Hon tycker att folkhögskola handlar om både personlig utveckling, samspel med andra människor och att lära sig saker.

Är du inte säker på livet – chansa!

"Är du inte säker på livet – chansa!"

Ann-Marie läser A-kursen, som är en kurs för unga med asperger. För henne är kursen ett sätt att lära sig stå på egna ben. Efter skolan vill hon jobba med djur och människor.

Övningen är klar och nu börjar färdigheten

"Övningen är klar och nu börjar färdigheten"

Karl-Johan och  Jimmy läser filmlinjen och Linda går skådespelarlinjen på Molkoms folkhögskola. Skådespelarna och filmarna har ett nära samarbete och gör ofta produktioner ihop.

Det handlar inte bara om samhällsnytta utan om att vi stärker människor"

"Det handlar inte bara om samhällsnytta utan om att vi stärker människor"

Lisa Larsson har jobbat som lärare på Allmän kurs sedan början av 90-talet. Hon tycker fortfarande att hon lär sig nya saker och ser folkhögskolan som en skolform i ständig förändring.

Helt plötsligt var det roligt att lära sig saker

"Helt plötsligt var det roligt att lära sig saker"

Robin Nilssen har en bakgrund som skateboardfotograf och dockteaterskådespelare. Idag jobbar han med reklamfoto. Han tyckte att folkhögskoletiden var kreativ, lekfull och jämlik.

Jag har hittat rätt

"Jag har hittat rätt"

Coach, PT och massör. Utbildningen till Hälsotränare kan ge tre certifieringar i ett. Den tydliga yrkesinriktningen var en av de saker som lockade Annika att söka utbildningen.

Vi går på Kvinnokursen

Vi går på Kvinnokursen

Gülüzar, Zeenat och Nuran går Kvinnokursen på Botkyrka folkhögskola, för kvinnor som vill bli bättre på svenska. Genom teater, bild och sång får deltagarna nya kunskaper om det svenska samhället. 

Jag har en vilja och livserfarenhet nu som jag inte hade när jag gick på gymnasiet

"Jag har en vilja och livserfarenhet nu som jag inte hade när jag gick på gymnasiet"

Henrik läser Allmän kurs med estetisk inriktning. Han tycker att han växer som människa och hoppas på en framtid inom något socialt yrke.

Kommentarer Minimera

Skriv en kommentar till "Axel på Musiklinjen"


Obs! Din kommentar publiceras här och skickas även med e-post till
Folkhögskolornas informationstjänst.
Captcha

Obligatoriska fält *