Textstorlek Mindre Större

Jonathan på Allmän kurs internationell profil

Vi träffar Jonathan som går Allmän kurs med internationell profil på en folkhögskola. Här berättar han om kursen, studierna och om hur det är att gå på folkhögskola.

Det finns många kurser på folkhögskolan som har internationellt tema eller fokus på utvecklingsländer. Är du intresserad av att läsa på folkhögskola och åka på studieresa till exempelvis Tanzania eller Nicaragua?
Här hittar du en lista över globala kurser på folkhögskolan »
Läs mer om Behörighetsgivande / Allmän kurs här »

Vill du se fler filmer från folkhögskolan, följ folkhögskola.nu på YouTube »

Vi går på folkhögskola
Vi fick det att hända, personminor blev förbjudna!

”Vi fick det att hända, personminor blev förbjudna!”

På folkhögskolan lärde han sig engelska och hur man förändrar världen tillsammans med andra. I dag är Ola Mattsson biträdande chef för Rädda barnens verksamhet i Sverige.

Jag är en glad skit och drivs av lust och glädje

”Jag är en glad skit och drivs av lust och glädje”

Som tränare har hon hyllats i Kina och fört USA till ett olympiskt guld. Nu är Pia Sundhage tillbaka i Sverige som landslagstränare och siktar på VM 2015.

Man delar intryck, plats, energi

”Man delar intryck, plats, energi”

Ernst Billgren är professor i konst och en av Sveriges mest framgångsrika konstnärer. Innan studier på Valands konsthögskola gick han på Birkagårdens folkhögskola och tränade grunder i måleri. I dag tycker han att mötet med andra ambitiösa kursdeltagare var det mest värdefulla.

Jag lärde mig både om livet och om mig själv

"Jag lärde mig både om livet och om mig själv"

Susanne gick textillinje och senare en internationell kurs med inriktning på Nordirland. Hon tycker att folkhögskola handlar om både personlig utveckling, samspel med andra människor och att lära sig saker.

Är du inte säker på livet – chansa!

"Är du inte säker på livet – chansa!"

Ann-Marie läser A-kursen, som är en kurs för unga med asperger. För henne är kursen ett sätt att lära sig stå på egna ben. Efter skolan vill hon jobba med djur och människor.

Övningen är klar och nu börjar färdigheten

"Övningen är klar och nu börjar färdigheten"

Karl-Johan och  Jimmy läser filmlinjen och Linda går skådespelarlinjen på Molkoms folkhögskola. Skådespelarna och filmarna har ett nära samarbete och gör ofta produktioner ihop.

Det handlar inte bara om samhällsnytta utan om att vi stärker människor"

"Det handlar inte bara om samhällsnytta utan om att vi stärker människor"

Lisa Larsson har jobbat som lärare på Allmän kurs sedan början av 90-talet. Hon tycker fortfarande att hon lär sig nya saker och ser folkhögskolan som en skolform i ständig förändring.

Helt plötsligt var det roligt att lära sig saker

"Helt plötsligt var det roligt att lära sig saker"

Robin Nilssen har en bakgrund som skateboardfotograf och dockteaterskådespelare. Idag jobbar han med reklamfoto. Han tyckte att folkhögskoletiden var kreativ, lekfull och jämlik.

Jag har hittat rätt

"Jag har hittat rätt"

Coach, PT och massör. Utbildningen till Hälsotränare kan ge tre certifieringar i ett. Den tydliga yrkesinriktningen var en av de saker som lockade Annika att söka utbildningen.

Kommentarer Minimera

Skriv en kommentar till "Jonathan på Allmän kurs internationell profil"

Obs! Din kommentar publiceras här och skickas även med e-post till
Folkhögskolornas informationstjänst.