Textstorlek Mindre Större

Kajsa på kursen Recycle design

Intervju med Kajsa som går en designkurs i återbruk på en folkhögskola. På kursen använder de återvunnet material till sin design och arbetar med att ta vara på det som andra ser som skräp.

Är du intresserad av att läsa en designkurs? Det finns mängder av kurser inom konst, måleri, textil, grafik och formgivning m.m. på folkhögskolan.
Här hittar du alla designkurser och formgivningskurser »

Vill du se fler filmer från folkhögskolan, följ folkhögskola.nu på YouTube »

Vi går på folkhögskola
Shit, så här ser det ut i Sverige i dag

”Shit, så här ser det ut i Sverige i dag”

Länge var han rätt och slätt Petter med svenska folket men som föreläsare och mångsysslare heter han Petter Alexis Askergren. Mannen som skulle ”riva hela haket såklart” men som på senaste skivan visar upp ömtåliga och självrannsakande sidor av sig själv.

Vi fick det att hända, personminor blev förbjudna!

”Vi fick det att hända, personminor blev förbjudna!”

På folkhögskolan lärde han sig engelska och hur man förändrar världen tillsammans med andra. I dag är Ola Mattsson biträdande chef för Rädda barnens verksamhet i Sverige.

Övningen är klar och nu börjar färdigheten

"Övningen är klar och nu börjar färdigheten"

Karl-Johan och  Jimmy läser filmlinjen och Linda går skådespelarlinjen på Molkoms folkhögskola. Skådespelarna och filmarna har ett nära samarbete och gör ofta produktioner ihop.

Jag är en glad skit och drivs av lust och glädje

”Jag är en glad skit och drivs av lust och glädje”

Som tränare har hon hyllats i Kina och fört USA till ett olympiskt guld. Nu är Pia Sundhage tillbaka i Sverige som landslagstränare och siktar på VM 2015.

Man delar intryck, plats, energi

”Man delar intryck, plats, energi”

Ernst Billgren är professor i konst och en av Sveriges mest framgångsrika konstnärer. Innan studier på Valands konsthögskola gick han på Birkagårdens folkhögskola och tränade grunder i måleri. I dag tycker han att mötet med andra ambitiösa kursdeltagare var det mest värdefulla.

Är du inte säker på livet – chansa!

"Är du inte säker på livet – chansa!"

Ann-Marie läser A-kursen, som är en kurs för unga med asperger. För henne är kursen ett sätt att lära sig stå på egna ben. Efter skolan vill hon jobba med djur och människor.

Pedagogiken var just så som den ska vara, kreativ, fri och inspirerande

"Pedagogiken var just så som den ska vara, kreativ, fri och inspirerande"

Maria Wetterstrand gjorde sig känd som språkrör för Miljöpartiet. Under hennes och Peter Erikssons ledning blev Miljöpartiet Sveriges tredje största parti i valet 2010. Hon har en magisterexamen i biologi från Göteborgs universitet men gick dessförinnan en ettårig dramalinje på Östra Grevie folkhögskola.

Jag lärde mig både om livet och om mig själv

"Jag lärde mig både om livet och om mig själv"

Susanne gick textillinje och senare en internationell kurs med inriktning på Nordirland. Hon tycker att folkhögskola handlar om både personlig utveckling, samspel med andra människor och att lära sig saker.

Det handlar inte bara om samhällsnytta utan om att vi stärker människor"

"Det handlar inte bara om samhällsnytta utan om att vi stärker människor"

Lisa Larsson har jobbat som lärare på Allmän kurs sedan början av 90-talet. Hon tycker fortfarande att hon lär sig nya saker och ser folkhögskolan som en skolform i ständig förändring.

Kommentarer Minimera

Skriv en kommentar till "Kajsa på kursen Recycle design"

Obs! Din kommentar publiceras här och skickas även med e-post till
Folkhögskolornas informationstjänst.