Lyssna Teckenspråk Lättläst Other languages
Textstorlek Mindre Större
 

Hej! Du har antingen inaktiverat Javascript eller så har du en gammal version av Adobes Flash-spelare. Hämta den senaste Flash-spelaren.

Linnéa på Textilkursen

Intervju med Linnéa som går en textilkurs på folkhögskola. Här berättar hon om livet på folkhögskola, med kulturkvällar, nya människor och tid att fundera på vad hon vill göra i framtiden.

Det finns över 80 profilkurser inom textil och vävning på folkhögskolan. Är du intresserad av att veta mer om textilkurser? Se en lista över alla textilkurser här »

Vill du se fler filmer från folkhögskolan, följ folkhögskola.nu på YouTube »

Dela
Vi går på folkhögskola
Vi fick det att hända, personminor blev förbjudna!

”Vi fick det att hända, personminor blev förbjudna!”

På folkhögskolan lärde han sig engelska och hur man förändrar världen tillsammans med andra. I dag är Ola Mattsson biträdande chef för Rädda barnens verksamhet i Sverige.

Jag är en glad skit och drivs av lust och glädje

”Jag är en glad skit och drivs av lust och glädje”

Som tränare har hon hyllats i Kina och fört USA till ett olympiskt guld. Nu är Pia Sundhage tillbaka i Sverige som landslagstränare och siktar på VM 2015.

Man delar intryck, plats, energi

”Man delar intryck, plats, energi”

Ernst Billgren är professor i konst och en av Sveriges mest framgångsrika konstnärer. Innan studier på Valands konsthögskola gick han på Birkagårdens folkhögskola och tränade grunder i måleri. I dag tycker han att mötet med andra ambitiösa kursdeltagare var det mest värdefulla.

Jag lärde mig både om livet och om mig själv

"Jag lärde mig både om livet och om mig själv"

Susanne gick textillinje och senare en internationell kurs med inriktning på Nordirland. Hon tycker att folkhögskola handlar om både personlig utveckling, samspel med andra människor och att lära sig saker.

Är du inte säker på livet – chansa!

"Är du inte säker på livet – chansa!"

Ann-Marie läser A-kursen, som är en kurs för unga med asperger. För henne är kursen ett sätt att lära sig stå på egna ben. Efter skolan vill hon jobba med djur och människor.

Övningen är klar och nu börjar färdigheten

"Övningen är klar och nu börjar färdigheten"

Karl-Johan och  Jimmy läser filmlinjen och Linda går skådespelarlinjen på Molkoms folkhögskola. Skådespelarna och filmarna har ett nära samarbete och gör ofta produktioner ihop.

Det handlar inte bara om samhällsnytta utan om att vi stärker människor"

"Det handlar inte bara om samhällsnytta utan om att vi stärker människor"

Lisa Larsson har jobbat som lärare på Allmän kurs sedan början av 90-talet. Hon tycker fortfarande att hon lär sig nya saker och ser folkhögskolan som en skolform i ständig förändring.

Helt plötsligt var det roligt att lära sig saker

"Helt plötsligt var det roligt att lära sig saker"

Robin Nilssen har en bakgrund som skateboardfotograf och dockteaterskådespelare. Idag jobbar han med reklamfoto. Han tyckte att folkhögskoletiden var kreativ, lekfull och jämlik.

Jag har hittat rätt

"Jag har hittat rätt"

Coach, PT och massör. Utbildningen till Hälsotränare kan ge tre certifieringar i ett. Den tydliga yrkesinriktningen var en av de saker som lockade Annika att söka utbildningen.

Kommentarer Minimera

Skriv en kommentar till "Linnéa på Textilkursen"


Obs! Din kommentar publiceras här och skickas även med e-post till
Folkhögskolornas informationstjänst.
Captcha

Obligatoriska fält *