Lyssna Teckenspråk Lättläst Other languages
Textstorlek Mindre Större
 

Frågor om kurser på folkhögskola


 • Hur hittar jag alla sommarkurser som ges på folkhögskolorna?

  Du hittar alla sommarkurser genom att använda sökfunktionen här på folkhögskola.nu. Klicka på länken Detaljerad sökning högst upp till höger på sidan. Under rubriken Kurstyper väljer du där "Sommar / Helg / Veckokurser".

  Du kan sedan även välja att begränsa din sökning till en viss tidsperiod, t.ex. 2013-05-01 till 2013-08-10. När du klickar på knappen "Visa resultat" får du fram alla korta kurser under vald period. Här är en länk till en sådan sökning »

  Ett tips är att även göra fler avgränsningar i din sökning, för att få fram just de kurser du är intresserad av. Annars får du väldigt många träffar och det blir svårt att få någon översikt.

  Det finns också en tryckt Sommarkurskatalog som man kan beställa eller ladda ner som PDF på sidan Tryckt material.

 • Vilka olika typer av kurser finns det inom folkhögskolan?

  De olika kurstyperna på folkhögskolan är Behörighetsgivande / Allmän kurs, Profilkurser, Yrkesutbildningar, Distanskurser och Korta kurser / Sommarkurser.

  Läs mer om de olika kurstyperna här »

 • Jag har gått särskola, vad kan jag studera på folkhögskola?

  På sidan "Detaljerad sökning" kan du söka efter kurser anpassade för dig som har gått i särskola. Klicka på rubriken "Kurser som särskilt vänder sig till dig med funktionsnedsättning" och välj "Utvecklingsstörning".

  Du kan också söka övriga kurser, men de är inte särskilt anpassade för personer som tidigare har gått särskola. Om du är osäker så kontakta den skola du är intresserad av så kan ni tillsammans komma fram till om kursen du är intresserad av passar just dig.

  Se sökresultat: Kurser för dig med utvecklingsstörning »

 • Vilka folkhögskolor är bra på att ge vuxna med ADHD möjlighet att läsa in gymnasiet?

  Börja med att kolla under rubriken "Neuropsykiatriska funktionshinder". De flesta av kurserna under den rubriken vänder sig till studerande med Aspergers syndrom, men där finns en del annat också.

  Därefter kollar du under rubriken "Långsammare studietakt". Under den rubriken hittar du kurser som inte vänder sig till en specifik målgrupp men där man är beredd att ge utökat stöd i någon form.

  Komplettera med att välja typ av kurs under rubriken "Kurstyp". För en studerande som ska komplettera gymnasiekunskaper väljer du  "Behörighetsgivande kurs" (för där hittar du alla Allmänna kurser), för andra kan du välja "Profilkurs".

  Komplettera ytterligare om det finns speciella önskemål vad gäller VAR i Sverige man vill studera, om man vill bo på internat etc. men ju fler val du gör, ju färre träffar ....

  Därefter föreslår jag att du  tar direktkontakt med de folkhögskolor som verkar passa bäst då gruppen med diagnosen ADHD är ganska heterogen och behovet av stöd kan variera mycket.

 • Varför står det "Eftergymnasial" vid vissa kurser?

  Dessa kurser är yrkesutbildningar på en eftergymnasial nivå. Det betyder att det studiemedel man använder för detta är från det antal högskoleterminer man har rätt till. De flesta andra kurser är på gymnasienivå. 

Ställ din egen fråga i formuläret nedan

Om du undrar över något som du inte kan hitta svar på, så är du välkommen att ställa din egen fråga till oss här.

Vilka svarar?
Det är vi på Folkhögskolornas informationstjänst som svarar på dina frågor, oftast vår studie- och yrkesvägledare Agneta Wallin.

Hur gör jag?
Skriv in ditt namn och din e-postadress. Titta gärna extra noga, så att din e-postadress är korrekt angiven, annars kan vi inte svara dig! Skriv sedan in din fråga och tryck på skicka. Du får normalt svar inom en vecka.

Om vi tror att din fråga kan vara intressant för fler, så publicerar vi den kanske här på webbplatsen. Men först tar vi bort alla personliga uppgifter, så klart.

Obligatoriska fält *