Textstorlek Mindre Större

Leksands folkhögskola

Personlig utveckling och skapande i olika former är viktiga ingredienser i alla våra utbildningar. Vår vision är att vara en spännande mötesplats där du får möjlighet att växa. Förutom våra hantverksutbildningar, allmän kurs, dekoratörs- och entreprenörskapskurser finns möjlighet att gå Studiemotiverande folkhögskolekurs. Skolan ligger vackert belägen vid Siljans strand, på promenadavstånd från Leksands centrum. Här finns plats för cirka 200 studerande. På internatet finns tillgång till bredband. Lokalerna och en del av elevhemmet är anpassade för rullstolsburna och hörseskadade.

Lokalerna och en del av elevhemmet är anpassade för rullstolsburna och hörselskadade.

Senast uppdaterad: 2014-04-01

Leksands folkhögskolas alla kurser

Kursnamn Kurstyp Folkhögskola Var Start Längd Plats
Allmän kurs med personlig utveckling Leksands folkhögskola Dalarnas län 25 aug 2014 1 år Denna kurs har inga lediga platser.
Bokbinderi Leksands folkhögskola Dalarnas län 25 aug 2014 1-2 år Denna kurs har inga lediga platser.
Bruksproduktion med klassiska stengodsglasyrer Leksands folkhögskola Dalarnas län 25 aug 2014 1-2 år Denna kurs har inga lediga platser.
Dekoratör - distans Leksands folkhögskola Dalarnas län 25 aug 2014 1 termin Denna kurs har inga lediga platser.
Design Leksands folkhögskola Dalarnas län 25 aug 2014 1-2 år Denna kurs har lediga platser.
Historiska bokbandstekniker Leksands folkhögskola Dalarnas län 25 aug 2014 1 år Denna kurs har inga lediga platser.
Keramisk form Leksands folkhögskola Dalarnas län 25 aug 2014 1-2 år Denna kurs har inga lediga platser.
Kreativt entreprenörskap - delvis distans Leksands folkhögskola Dalarnas län 01 sep 2014 1-2 år Denna kurs har lediga platser.
Metallformgivning - silversmide Leksands folkhögskola Dalarnas län 25 aug 2014 1-2 år Denna kurs har inga lediga platser.
Silversmide inriktning mot corpus Leksands folkhögskola Dalarnas län 25 aug 2014 1-2 år Denna kurs har inga lediga platser.
Broderi - Lust och Fägring - nybörjare Leksands folkhögskola Dalarnas län 01 aug 2014 3 dagar Denna kurs har inga lediga platser.
Broderi - Mer Lust och Fägring - fortsättning Leksands folkhögskola Dalarnas län 08 aug 2014 3 dagar Denna kurs har lediga platser.
Fotografisk grundkurs - digitalkameran Leksands folkhögskola Dalarnas län 28 jul 2014 5 dagar Denna kurs har inga lediga platser.
Fotografi – fortsättningskurs Leksands folkhögskola Dalarnas län 04 aug 2014 5 dagar Denna kurs har inga lediga platser.
Färg - Ljus - Rum Leksands folkhögskola Dalarnas län 04 aug 2014 6 dagar Denna kurs har lediga platser.
Kreativt skrivande Leksands folkhögskola Dalarnas län 04 aug 2014 5 dagar Denna kurs har inga lediga platser.
Silversmide - nybörjare Leksands folkhögskola Dalarnas län 28 jul 2014 5 dagar Denna kurs har lediga platser.
Kommentarer Minimera
  • Hej Rosie!
    Sommarkursen Kreativt skrivande 4-8/8 2014 kostar 5 500 kr inkl. boende i enkelrum, frukost, lunch och fika.
    Välkommen!

19 november 2013 Inlagd av Leksands folkhögskola

• Hej!
    Undrar vad det kostar att gå sommarkursen Kreativt skrivande 4-8/8? Inkl kost och logi.
    Rosie

18 november 2013 Inlagd av Rosie Stefansson

Skriv en kommentar till "Leksands folkhögskola"

Obs! Din kommentar publiceras här och skickas även med e-post till den aktuella folkhögskolan.

Obligatoriska fält *

Leksands folkhögskola

793 26 Leksand

Besöksadress: Siljegårdsvägen 21 Åkerö

E-post: info@leksand.fhsk.se
Webbadress: www.leksand.fhsk.se/

Huvudman

Stiftelsen Hantverk & Utbildning.
Webbadress: www.hantverk-utbildning.se/

FSR

Skolan är ansluten till Folkhögskolornas studeranderättsliga råd, FSR.
www.folkhogskola.nu/fsr

Internat

60 bäddar

Husdjur

Husdjur kan tillåtas

Du är välkommen att besöka oss vilken dag som helst!

Nyheter från Leksands folkhögskola
  • 13 jun 2014

Mera keramik - en inspirationsbank kring hantverk i lera

Mera keramik finns för dig är keramiklärare, cirkelledare eller dig som helt enkelt brinner för keramik och hantverk i lera. Här samlas filmer, erfarenheter, praktiska tips och mycket annat för alla som vill utveckla sitt hantverkskunnande och sin konstnärlighet.

• 3 okt 2013

Är du nyfiken på Raku-bränning?

Lärare och elever från keramiklinjen på Leksands folkhögskola har producerat www.rakumedmera.se. Här hittar du filmer, bildspel, bilder och texter om hur man bygger en raku-ugn och hur bränningen går till.