Lyssna Teckenspråk Lättläst Other languages
Textstorlek Mindre Större
Hitta din kurs Folkhögskolor A-Ö
Alla län
Alla terminer
Detaljerad sökning
 
Ej lediga platser

Allmän kurs - Ett Gävle för alla

Färnebo folkhögskola, filial Gävle

Allmän kurs - Ett Gävle för alla är ett alternativ till gymnasieskola och komvux. Kursen ger dig chans att studera 1-3 år för att läsa in behörighet till högskola/yrkeshögskola.

Kursinformation
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Studietakt:
100%
Längd:
1 år
Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)
Internat:
Nej
Kurstid:
19 aug 2013 - 30 maj 2014
Ansök senast:
15 maj
Antagningsvillkor:
Du kan söka till allmän kurs det år du fyller 18. Vi vill ha ansökningsblankett och ett personligt brev där du skriver lite om dig själv och vilka mål och förväntningar du har på utbildningen. Vi vill också träffa dig för ett samtal.
Kostnader:
Undervisningen är kostnadsfri men du bekostar själv litteratur, studiematerial och studieresor. En läsårsavgift på ca 550 kr tillkommer för kopiering och vissa material.
Plats för kurs:
Gävle
Kontaktperson:
Tove Sahlin
Telefon: 0291-202 75
E-post: info@farnebo.se
Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Genom att läsa på allmän kurs tillägnar du dig bred allmänbildning. Du kan skaffa dig grundläggande och särskild behörighet till utbildningar på högskolenivå. Med intyg om behörighet och ett studieomdöme hamnar folkhögskolestuderande i egen urvalsgrupp i ansökningsförfarandet och jämförs bara med varandra vid ansökan till högskolan.

Kursen genomförs på Färnebo folkhögskolas filial i Gävle som öppnade i augusti 2013. Här läser du in ämnena svenska, engelska, matematik, historia, samhällskunskap, naturkunskap och religion på gymnasienivå.

På kursen använder vi oss av närmiljön - staden med omnejd - för att göra studierna meningsfyllda och intressanta. Vi anknyter till sånt som pågår i kommunen; musikevenemang, teater, lokal utveckling, miljö- och solidaritetsarbete, lokalt företagande och så vidare. Vill vi veta om Sveriges historia möter vi gamla gävlebor eller går på fängelsemuseum. Vi kan gå på studiebesök på Gevalia ena dagen och på teater nästa dag. Vi lär oss också om globala frågor och världen utanför Gävle med hjälp av de människor som bor i Gävle.

I kursen kommer du att få arbeta mycket med att utveckla din studieteknik och din förmåga att ta ansvar för och planera dina studier.

Kursen innehåller också estetiska och praktiska ämnen. Det kan till exempel vara bild, musik, drama eller hantverk, där inriktning varierar från år till år. Till exempel kan vi arbeta med gatukonst ett år och körsång ett annat. Kursen ger dig också möjligheter till fördjupning i internationella frågor och hållbar utveckling.

En trygg miljö med högt i tak underlättar studiearbetet. Därför lägger vi tid på att skapa ett gott studieklimat.

För dig som behöver förbereda dig ett år på grundskolenivå innan du påbörjar Allmän kurs - Ett Gävle för alla så finns kursen Allmän kurs - Basår.

Har du frågor så hör gärna av dig!

 Foto: US Dep of education / Flickr license

Till kursen på skolans egen webbplats

Dela

Senast uppdaterad: 2014-04-01

Kommentarer Minimera
  • jag studerar på ivik gymnasium men trivs inte bra jag vill ha mer information om folkhögskolan vilket tid man kan börjar vad man läser hur många ämnen ska läsa

    14 november 2013 Inlagd av abdi

  • Hej!
    Jag studerar på komvux på grund läggande i Gävle men jag inte hinner läxa på hemma,och jag vill börjar på folkhögskola. vad ska göra??

    2 oktober 2013 Inlagd av Atefeh

Skriv en kommentar till "Allmän kurs - Ett Gävle för alla"


Obs! Din kommentar publiceras här och skickas även med e-post till den aktuella folkhögskolan.
Captcha

Obligatoriska fält *

Färnebo folkhögskola, filial Gävle

Färnebo folkhögskola, filial Gävle


Holmparken 1
803 10 Gävle


Telefon: 0291-20275
E-post: info@farnebo.se
Webbadress: www.farnebo.se/

Kursinriktning för Allmän kurs - Ett Gävle för alla