Textstorlek Mindre Större

Västerbergs folkhögskola

Västerberg ligger i hjärtat av Gästrikland. Skolan vill ge människor möjlighet att växa och utveckla kunskaper inom olika områden. Vi erbjuder kurser inom hantverk; textil och trä, musik, skrivande och hälsa i en trivsam och öppen studiemiljö. Vi har landets enda dramapedagogutbildning. Vår allmänna kurs ger behörighet till vidare studier. Du jobbar i egen takt med stöd av engagerade och kompetenta lärare. Våra kurser inspirerar och ger en plattform för att gå vidare till studier och/eller arbetsliv. Skolan är drogfri.

Senast uppdaterad: 2015-03-11

Västerbergs folkhögskolas alla kurser (24)

Kursnamn Kurstyp Folkhögskola Var Start Längd Plats
Allmän kurs Västerbergs folkhögskola Gävleborgs län 17 aug 2015 1-3 år Denna kurs har lediga platser.
Brodera Svartstick Västerbergs folkhögskola Gävleborgs län 11 jan 2016 1 termin Denna kurs har lediga platser.
Broderi II - distans Västerbergs folkhögskola Gävleborgs län 07 jan 2015 1 år Denna kurs har inga lediga platser.
Broderi I - distans Västerbergs folkhögskola Gävleborgs län 07 jan 2015 1 år Denna kurs har inga lediga platser.
Det skrivande rummet, distans Västerbergs folkhögskola Gävleborgs län 08 jan 2015 1 termin Denna kurs har inga lediga platser.
Dramapedagogutbildning Västerbergs folkhögskola Gävleborgs län 17 aug 2015 2 år Denna kurs har lediga platser.
Estetlinjen musik - konst - drama Västerbergs folkhögskola Gävleborgs län 08 jan 2015 1 termin Denna kurs har lediga platser.
Estetlinjen musik - konst - drama Västerbergs folkhögskola Gävleborgs län 17 aug 2015 1 -2 terminer Denna kurs har lediga platser.
Forma tyg och kläder - distans Västerbergs folkhögskola Gävleborgs län 17 aug 2015 1 år Denna kurs har lediga platser.
Musiklinjen - gitarr, bas, trummor, sång Västerbergs folkhögskola Gävleborgs län 17 aug 2015 1-2 år Denna kurs har lediga platser.
Skriv ditt liv - distans Västerbergs folkhögskola Gävleborgs län 17 aug 2015 1 år Denna kurs har lediga platser.
Stickning II - distans Västerbergs folkhögskola Gävleborgs län 11 jan 2016 1 termin Denna kurs har lediga platser.
Stickning I - distans Västerbergs folkhögskola Gävleborgs län 07 jan 2015 1 år Denna kurs har inga lediga platser.
Träslöjd-Smide fördjupningsår Västerbergs folkhögskola Gävleborgs län 17 aug 2015 1 år Denna kurs har lediga platser.
Träslöjd-Smide grundår Västerbergs folkhögskola Gävleborgs län 17 aug 2015 1 år Denna kurs har lediga platser.
Yllebroderi Västerbergs folkhögskola Gävleborgs län 11 jan 2016 1 termin Denna kurs har lediga platser.
Brodera Chicken Scratch Västerbergs folkhögskola Gävleborgs län 22 jun 2015 5 dagar Denna kurs har lediga platser.
Kom och skriv med oss Västerbergs folkhögskola Gävleborgs län 22 jun 2015 5 dagar Denna kurs har lediga platser.
Kärlek, hälsa och trygghet – för dig som gått särskola Västerbergs folkhögskola Gävleborgs län 22 jun 2015 5 dagar Denna kurs har lediga platser.
Lindy Hop – dansa jitterbugg till swing jazz Västerbergs folkhögskola Gävleborgs län 22 jun 2015 5 dagar Denna kurs har lediga platser.
Kommentarer Minimera
  • Hej Sebastian,

Du kan läsa Allmän kurs och bli behörig att söka sjuksköterskeutbildning. Utöver grundläggande behörighet behöver du läsa Naturkunskap 2, Matte 2 och Samhällskunskap 1a2. De kurserna kan du läsa hos oss, men jag är inte säker på att alla folkhögskolor erbjuder dem.

Vad jag vet är det bara polisen som ändrat sina antagningsregler. Jag tror också att de har ändrat tillbaka så att folkhögskolestuderande åter kan söka till polishögskolan.

Hälsningar Karin Gustavsson, Västerbergs folkhögskola

1 april 2015 Inlagd av Västerbergs Folkhögskola

• Hej!jag har en fråga. Om man studerar allmän linje hos er, är betygen då giltiga att sedan söka vidare till sjuksköterska på högskolan? Hörde nämligen att tex polisen ändrat sina regler.. Mvh Sebastian

1 april 2015 Inlagd av Sebastian A

• Hej Gun-Mari
    Kolla in vår kurs Forma tyg och kläder, den kanske kan vara något? En kurs som bara innehåller vävning har vi inte planerad just nu.
    hälsningar
    Lotta Rangdén

25 februari 2015 Inlagd av Lotta Rangdén

Fler kommentarer

Skriv en kommentar till "Västerbergs folkhögskola"

Obs! Din kommentar publiceras här och skickas även med e-post till den aktuella folkhögskolan.

Obligatoriska fält *

Västerbergs folkhögskola

Ovansjövägen 333
812 90 Storvik

E-post: vasterberg.folkhogskola@regiongavleborg.se
Webbadress: www.lg.se/vasterberg

Huvudman

Region Gävleborg
Webbadress: www.regiongavleborg.se/vasterberg

FSR

Skolan är ansluten till Folkhögskolornas studeranderättsliga råd, FSR.
www.folkhogskola.nu/fsr

Internat

60 bäddar

lördag 21 mars 2015 klockan 11-15

Nyheter från Västerbergs folkhögskola
  • 14 aug 2014

Nobben av polishögskolan - för att han gått folkhögskola

Fredrik Nordebo gick ett år på folkhögskola för att skaffa sig behörighet att komma in på Polishögskolan, och fick högsta omdömen i allt, men i juni fick han svaret att de inte tar in sökande från folkhögskolor längre.
    – Man blir förbannad, det är ju absurt, säger han.