Textstorlek Mindre Större

Katrinebergs folkhögskola

Skolan ligger i Ätrans dalgång mitt i Halland, ca 10 km öster om Falkenberg. Skolan omges av ett vackert parkområde och undervisningen bedrivs i fräscha och ändamålsenliga lokaler. Det varierade kursutbudet gör skolan till en unik mötesplats och de olika utbildningarna med inriktning mot allmänna ämnen, språk, idrottsledarskap, PT-utbildning, friskvård och hälsa, teater, film och praktisk linje öppnar dörrar till dagens och morgondagens samhälle. Skolan har cirka 200 studerande. Filial finns i Halmstad. Skolan är tillgänglig för rullstolsburna och allergiker.

Här kan du se en film från skolan i Halmstad

Skolans idrottshall ger goda möjligheter till sport och motion. På skolan anordnas också ett stort antal kortkurser. Skolan har ett flertal elevhem.

Du som går på en kortare kurs bor på Björkhem där alla rum har TV, toalett och dusch. Gemensamt dagrum med tillgång till TV, DVD och biljardrum.

Köket erbjuder god och vällagad husmanskost och salladsbordet är mycket uppskattat.

Skolan har fotbollsplan, boul- och volleybollplan utomhus. Styrketräningslokal med bastu och solarium. Bibliotek.

Det är inte tillåtet att ha med sig husdjur. Rökfria lokaler.

För långkurseleverna:
Rummen har internetanslutning och TV-uttag. Skolans idrottsförening ordnar gemensamma aktiviteter kvällstid i idrottshallen. Skådespelarlinjen inbjuder till teaterföreställningar och Filmlinjen till filmfestival.
Måndag - torsdag under kvällstid finns tillgång till jourlärare.

Till närmaste stad Falkenberg är det ca 10 km och till Ullared med GeKå:s ca 2 mil. I Vessigebro samhälle finns läkare, tandläkare, post, bank, bibliotek, ICA, Statoil, frisörer, pizzeria mm. Närhet till ett flertal golfbanor.

Hur man kommer till Katrineberg ...
Bil via motorväg E6 norr eller söder ifrån, kör av vid Falkenberg C. Kör ca 1 km mot Falkenberg och sväng sedan vänster i rondellen mot Vessigebro. Följ skyltarna mot Vessigebro ca 10 km. Skolan ligger på höger sida, fram till skolan leder en allé. Kommer man öster ifrån längs Nissastigen, kör man av vid Torup mot Falkenberg. Följ sedan skyltarna mot Vessigebro, kör igenom samhället och skolan ligger på vänster sida strax efter Statoil-macken.
Buss från Falkenberg, linje 556, 557.
Tåg till Falkenberg. Flygplats finns i Halmstad.

Vandrarhem erbjuds under sommartid.

Skolan är tillgänglig för rullstolsburna och allergiker.

Senast uppdaterad: 2014-12-05

Katrinebergs folkhögskolas alla kurser (23)

Kursnamn Kurstyp Folkhögskola Var Start Längd Plats
Allmän kurs Katrinebergs folkhögskola Hallands län 17 aug 2015 1-3 år Denna kurs har lediga platser.
Allmän kurs - filial i Halmstad Katrinebergs folkhögskola Hallands län 17 aug 2015 1-3 år Denna kurs har lediga platser.
Allmän kurs - språklig profil Katrinebergs folkhögskola Hallands län 17 aug 2015 1-3 år Denna kurs har lediga platser.
Filmlinje Katrinebergs folkhögskola Hallands län 17 aug 2015 1 år Denna kurs har lediga platser.
Filmlinje påbyggnadsår Katrinebergs folkhögskola Hallands län 17 aug 2015 1 år Denna kurs har lediga platser.
Grundutbildning för kontakttolkar - distans 2015-2017 Katrinebergs folkhögskola Hallands län 03 sep 2015 2 år Denna kurs har lediga platser.
Idrottsutveckling Katrinebergs folkhögskola Hallands län 17 aug 2015 1 år Denna kurs har lediga platser.
Personlig tränare - inriktning idrott & hälsa Katrinebergs folkhögskola Hallands län 17 aug 2015 1 termin Denna kurs har lediga platser.
Praktisk linje Katrinebergs folkhögskola Hallands län 17 aug 2015 1-2 år Denna kurs har lediga platser.
Skådespelarlinje Katrinebergs folkhögskola Hallands län 17 aug 2015 1 år Denna kurs har lediga platser.
Skådespelarlinje fördjupningsår Katrinebergs folkhögskola Hallands län 17 aug 2015 1 år Denna kurs har lediga platser.
Active English Katrinebergs folkhögskola Hallands län 20 jul 2015 6 dagar Denna kurs har lediga platser.
Akvarell - fortsättningskurs Katrinebergs folkhögskola Hallands län 13 jul 2015 6 dagar Denna kurs har lediga platser.
Akvarell - grundkurs Katrinebergs folkhögskola Hallands län 20 jul 2015 6 dagar Denna kurs har lediga platser.
Använd rösten i sång och tal! Katrinebergs folkhögskola Hallands län 29 jul 2015 1 dag Denna kurs har lediga platser.
Filmkurs - för tjejer 15-22 år Katrinebergs folkhögskola Hallands län 08 aug 2015 7 dagar Denna kurs har lediga platser.
Jazzkurs Katrinebergs folkhögskola Hallands län 29 jun 2015 6 dagar Denna kurs har lediga platser.
Målarkurs - landskapsmålning Katrinebergs folkhögskola Hallands län 13 jul 2015 6 dagar Denna kurs har lediga platser.
Natur och kultur i fjällen Katrinebergs folkhögskola Hallands län 02 jul 2015 10 dagar Denna kurs har lediga platser.
Prova på kurs - Allmän kurs med praktisk inriktning Katrinebergs folkhögskola Hallands län 08 jun 2015 4 dagar Denna kurs har lediga platser.
Kommentarer Minimera

Skriv en kommentar till "Katrinebergs folkhögskola"

Obs! Din kommentar publiceras här och skickas även med e-post till den aktuella folkhögskolan.

Obligatoriska fält *

Katrinebergs folkhögskola