Textstorlek Mindre Större

Skurups folkhögskola

Engagemang, kreativitet och gemenskap genomsyrar skolans utbildningar. Skolan vill med dessa värdeord stärka delaktighet och demokrati, genom att med ett livsvitt lärande inkludera deltagare i samhället samt med bredd och djup ge yrkeskunskap inom journalistik, film, skönlitterärt skrivande och musik. Skolan drivs av en ideell förening som är politiskt och religiöst obunden.

Grundad 1888 är vi en av landets äldsta folkhögskolor med idag 16 byggnader. Skolan tar in 250 studenter per läsår och erbjuder internat för drygt 100 studenter. I början av 2011 invigdes vårt nya musikhus med toppmoderna lokaler konstruerade av landets ledande akustiker och vintern 2011 står vår utomhusscen klar för musik och performance.

Restaurang Mittpunkten har öppet mån-fre kl 7.30-16.00. Här samlas studenter och personal för frukost, lunch och fika med hembakta kakor och bullar. Till lunchen serveras alltid vegetariska rätter, salladsbuffé, hembakt bröd och måltidsdryck. Önskar du specialkost så meddela det i förväg så köket hinner förbereda.

Vår expedition är till för dig som studerar. Här får du information om internatet, fakturor m.m. Skolan har också kurator och SYV och arrangerar olika sorters träning så som yoga och gympa.

Vi är glada över att ha mycket aktiva studenter som arrangerar fester m.m. Många av studenterna medverkar i Studentdemokrati som ser om våra studenters intressen och önskemål på skolan.

Internat

När du blivit antagen till en av våra utbildningar får du anmäla intresse för rum på internatet. Vi har 9 hus för boende, alla med sin prägel. Välj mellan dubbelrum och enkelrum, med eller utan badrum.

Alla rum är möblerade och du har tillgång till pentry eller kök med basutrustning, gemensamma utrymmen med TV och telefon för ingående samtal, WIFI i alla rum och tvättstuga på skolans område.

Utöver hyrestkostnaden betalar studenterna även lunch som serveras i Restaurang Mittpunkten mån-fre alla dagar utom lovdagar.

Sommar

På sommaren arrangerar vi sommarkurser och hyr ut våra lokaler som vandrarhem.

På vårt internat finns handikappanpassade rum. Hissar är installerade för rullstolsburna för att man ska kunna komma upp till datasal och expedition. Ramper finns till bibliotek och Skrivarhus.

Senast uppdaterad: 2014-11-21

Skurups folkhögskolas alla kurser (29)

Kursnamn Kurstyp Folkhögskola Var Start Längd Plats
Allmän kurs Skurups folkhögskola Skåne län 17 aug 2015 1-3 år Denna kurs har lediga platser.
Allmän kurs Skurups folkhögskola Skåne län 12 jan 2015 1-3 år Denna kurs har lediga platser.
DOK HUSET - fördjupad ettårig kurs i dokumentärfilm Skurups folkhögskola Skåne län 17 aug 2015 1 år Denna kurs har lediga platser.
Filmlinjen Skurups folkhögskola Skåne län 17 aug 2015 2 år Denna kurs har lediga platser.
FolkmusikERlinjen Skurups folkhögskola Skåne län 17 aug 2015 1-2 år Denna kurs har lediga platser.
Folkmusiklinjen Skurups folkhögskola Skåne län 17 aug 2015 1-2 år Denna kurs har lediga platser.
Jazzlinjen Skurups folkhögskola Skåne län 17 aug 2015 1-2 år Denna kurs har lediga platser.
JazzmusikERlinjen Skurups folkhögskola Skåne län 17 aug 2015 1-2 år Denna kurs har lediga platser.
Journalistlinjen Skurups folkhögskola Skåne län 17 aug 2015 1 år Denna kurs har lediga platser.
Rocklinjen Skurups folkhögskola Skåne län 17 aug 2015 1-2 år Denna kurs har lediga platser.
RockmusikERlinjen Skurups folkhögskola Skåne län 17 aug 2015 1-2 år Denna kurs har lediga platser.
Skrivarlinjen Skurups folkhögskola Skåne län 17 aug 2015 1-2 år Denna kurs har lediga platser.
Skrivarlinjen - Påbyggnadsåret Skurups folkhögskola Skåne län 17 aug 2015 1 år Denna kurs har lediga platser.
Skrivpedagoglinjen - distans Skurups folkhögskola Skåne län 10 aug 2015 1 år Denna kurs har lediga platser.
Akvarellmåleri Skurups folkhögskola Skåne län 27 jul 2015 5 dagar, må... Denna kurs har lediga platser.
Digital kommunikation för nybörjare Skurups folkhögskola Skåne län 29 jun 2015 5 dagar, må... Denna kurs har lediga platser.
Folkdans Skurups folkhögskola Skåne län 06 jul 2015 5 dagar, må... Denna kurs har lediga platser.
Folkmusikensemble - fördjupning Skurups folkhögskola Skåne län 06 jul 2015 5 dagar, må... Denna kurs har lediga platser.
Folkmusikensemble - introduktion Skurups folkhögskola Skåne län 06 jul 2015 5 dagar, må... Denna kurs har lediga platser.
Folkmusik på tvärflöjt Skurups folkhögskola Skåne län 06 jul 2015 5 dagar, må... Denna kurs har lediga platser.
Kommentarer Minimera
  • Hej jag skulle vilja lasa på distans hos er, Ar det en mjoligt ? Hur går det till o.s.v

10 juli 2013 Inlagd av M

Skriv en kommentar till "Skurups folkhögskola"

Obs! Din kommentar publiceras här och skickas även med e-post till den aktuella folkhögskolan.

Obligatoriska fält *

Skurups folkhögskola

Kyrkogatan 68
274 33 Skurup

E-post: expedition@skurupsfolkhogskola.se
Webbadress: www.skurupsfolkhogskola.se/

Huvudman

Folkhögskoleföreningen för Skurups folkhögskola.
Webbadress: www.skurupsfolkhogskola.se/

Internat