Textstorlek Mindre Större

Jakobsbergs folkhögskola

I en gammal herrgård på en kulle i Jakobsberg, drygt 19 minuter med pendeltåg från centrala Stockholm, ligger Jakobsbergs folkhögskola. I över nittio år har skolan stått för en solidarisk och humanistisk samhällssyn. Vår religiöst och partipolitiskt obundna ställning ger utrymme för engagemang, kritiskt tänkande och radikal debatt. Jakobsbergs folkhögskola vill vara ett centrum för idédebatt, kunskapsutveckling och kultur. Vi strävar efter att solidaritet, hållbar utveckling och jämställdhet ska prägla såväl den dagliga undervisningen som skolans gemensamma aktiviteter.

Vi försöker hela tiden att fortbilda lärare och kursdeltagare inom dessa tre områden. Andra frågor som är viktiga för oss är kultur, kreativitet, skrivande och friskvård, vilket framför allt syns i vårt kursutbud.

Skolan har ett internat som är litet och enkelt – bara tio rum. Som internatboende har du tillgång till ett litet pentry med köksutrustning.

Jakobsbergs folkhögskola är en drogfri skola. Därför är det inte tillåtet att dricka alkohol på skolans område.

Från skolans grundande 1919 fram till 1970 stödde KF (Kooperativa förbundet) skolans verksamhet men sedan 1971 står den ideella föreningen Jakobsbergs folkhögskola som ensam huvudman för skolan.

För de som vill komma igång med studierna har vi SMF, studiemotiverande folkhögskolekurs.

Välkommen till Jakobsbergs folkhögskola!

Eftersom skolan är inrymd i en gammal herrgård som är byggd överst på en liten kulle är byggnaderna dessvärre bara delvis handikappanpassade.

Senast uppdaterad: 2014-12-05

Jakobsbergs folkhögskolas alla kurser (24)

Kursnamn Kurstyp Folkhögskola Var Start Längd Plats
Allmän kurs - bas Jakobsbergs folkhögskola Stockholms län 24 aug 2015 1 år Denna kurs har lediga platser.
Allmän kurs - Naturvetenskapligt basår Jakobsbergs folkhögskola Stockholms län 24 aug 2015 1 år Denna kurs har lediga platser.
Allmän kurs - samhälle, kultur och hälsa Jakobsbergs folkhögskola Stockholms län 24 aug 2015 1 år Denna kurs har lediga platser.
Allmän kurs – svenska som andraspråk Jakobsbergs folkhögskola Stockholms län 24 aug 2015 1 år Denna kurs har lediga platser.
Cert. Personlig Tränare (PT), inriktning atletisk utveckling och behandling Jakobsbergs folkhögskola Stockholms län 24 aug 2015 1 termin pl... Denna kurs har lediga platser.
Frilansreporter - distans/halvfart (vt) Jakobsbergs folkhögskola Stockholms län 12 jan 2015 < 1 år Denna kurs har lediga platser.
Glokala tankesmedjan - distans/halvfart Jakobsbergs folkhögskola Stockholms län 10 aug 2015 1 år Denna kurs har lediga platser.
Hälsoutvecklare Jakobsbergs folkhögskola Stockholms län 24 aug 2015 1 år Denna kurs har lediga platser.
Norra Konst - ettårig grundkurs Jakobsbergs folkhögskola Stockholms län 24 aug 2015 1 år Denna kurs har lediga platser.
Praktiktermin Reportage Jakobsbergs folkhögskola Stockholms län 24 aug 2015 1 terminer Denna kurs har lediga platser.
Radioreportage flexibel kurs - deltid Jakobsbergs folkhögskola Stockholms län 12 jan 2015 < 1 år Denna kurs har lediga platser.
Reportage - journalistisk text, radio och webb Jakobsbergs folkhögskola Stockholms län 24 aug 2015 1 år Denna kurs har lediga platser.
Seniorkurser om skrivande, de nya medierna och hälsoinspiration Jakobsbergs folkhögskola Stockholms län 07 sep 2015 1 år Denna kurs har lediga platser.
Skriv! - poesi, prosa och dramatik Jakobsbergs folkhögskola Stockholms län 24 aug 2015 1 år Denna kurs har lediga platser.
Skriv! – Projekt - distans Jakobsbergs folkhögskola Stockholms län 24 aug 2015 1-2 terminer Denna kurs har lediga platser.
Skriv! – Projekt - distans Jakobsbergs folkhögskola Stockholms län 12 jan 2015 1-2 terminer Denna kurs har lediga platser.
Att skriva börjar nu - dramatik och prosa Jakobsbergs folkhögskola Stockholms län 15 jun 2015 4 dagar. Denna kurs har lediga platser.
Att skriva börjar nu - poesi och prosa Jakobsbergs folkhögskola Stockholms län 15 jun 2015 4 dagar. Denna kurs har lediga platser.
Att skriva börjar nu - skriva för barn Jakobsbergs folkhögskola Stockholms län 15 jun 2015 4 dagar. Denna kurs har lediga platser.
Konsten att måla Jakobsbergs folkhögskola Stockholms län 15 jun 2015 4 dagar. Denna kurs har lediga platser.
Kommentarer Minimera

Skriv en kommentar till "Jakobsbergs folkhögskola"

Obs! Din kommentar publiceras här och skickas även med e-post till den aktuella folkhögskolan.

Obligatoriska fält *

Jakobsbergs folkhögskola

177 23 Järfälla

Besöksadress: Folkhögskolevägen 1

E-post: info@jakobsbergsfolkhogskola.se
Webbadress: www.jakobsbergsfolkhogskola.se/

Huvudman

Föreningen Jakobsbergs Folkhögskola.
Webbadress: www.jakobsbergsfolkhogskola.se/

FSR

Skolan är ansluten till Folkhögskolornas studeranderättsliga råd, FSR.
www.folkhogskola.nu/fsr

Internat