Textstorlek Mindre Större
Alla terminer
Detaljerad sökning

Wiks folkhögskola

Wiks folkhögskola är en skola med estetisk inriktning. Den vackra miljön och bredden på de estetiska kurserna främjar kreativiteten. På Wiks filial, Uppsala folkhögskola, kan du få behörighet till högre studier genom de allmänna kurserna med samhällsvetenskaplig och humanistisk inriktning. Uppsala folkhögskola är belägen i ett av stadens mest expansiva områden, Ulleråker, med närhet till stadens kulturutbud. Miljöarbete genomsyrar Wiks folkhögskolas vardag. Skolan är anpassad för rullstolsburna. Tillgång till hörselslingor.

• Wiks folkhögskolas ettåriga estetiska kurser ger många möjligheter till samarbete. Ett år på Wik innebär mycket kultur, intensivt skapande och många samtal. Musiker, författare, skådespelare, konstnärer och andra kulturarbetare deltar på olika sätt i verksamheten.

Wiks folkhögskolas tolkkutbildning ger förutom grundutbildningen till kontakttolk även preparand- och fördjupningskurser för tolkar. Dessa riktar sig till den som vill förbereda sig för Kammarkollegiets auktorisationsprov eller behöver fördjupa sig inom ett visst område.

På uppdrag av Arbetsförmedlingen ger Wiks folkhögskola även en arbetsmarknadsutbildning motsvarande grundutbildningen till kontakttolk.

• På Wiks folkhögskolas filial, Uppsala folkhögskola studerar man gymnasiegemensamma ämnen. Studietiden kan variera mellan 1-4 år och erbjuder möjlighet till grundläggande behörighet och särskilda behörigheter.

På uppdrag av Arbetsförmedlingen ges också en studiemotiverande folkhögskolekurs (sk Smf-kurs) på Uppsala folkhögskola. Kursen som varar i 12 veckor ger möjlighet att söka till skolans allmänna kurs som i sin tur kan leda till behörighet för högskolestudier. Smf-kursen riktar sig till den som är arbetssökande och inte har avslutade grundskole- eller gymnasiestudier och - är upp till 25 år eller är 25 år och inskriven i jobb- och utvecklingsgarantin. Vårens Smf-kurs startar 24/2 2014, höstens Smf-kurs startar 22/9 2014. Ansökan görs via Arbetsförmedlingen.

Skolan är anpassad för rullstolsburna. Tillgång till hörselslingor. Kortkurverksamheten med boende är även anpassad för synskadade och hörselskadade.

Senast uppdaterad: 2014-04-01

Wiks folkhögskolas alla kurser

Kurser Kurstyp Folkhögskola Var När Platser kvar?
Allmän kurs 1 - Nära dig allman Wiks folkhögskola, filial Uppsala Uppsala län 25 aug 2014 Ledig plats finns
Allmän kurs 2 - Svensk nutid allman Wiks folkhögskola, filial Uppsala Uppsala län 25 aug 2014 Ledig plats finns
Allmän kurs 3 - Global utblick allman Wiks folkhögskola, filial Uppsala Uppsala län 25 aug 2014 Ledig plats finns
Grundutbildning till kontakttolk - distans sarskild Distans Wiks folkhögskola Uppsala län 19 jan 2015 Ledig plats finns
Grundutbildning till kontakttolk - distans sarskild Distans Wiks folkhögskola Uppsala län 20 jan 2014 Inga lediga platser
Konstlinje sarskild Wiks folkhögskola Uppsala län 25 aug 2014 Ledig plats finns
Musiklinje sarskild Wiks folkhögskola Uppsala län 25 aug 2014 Ledig plats finns
Skrivarlinje sarskild Wiks folkhögskola Uppsala län 25 aug 2014 Ledig plats finns
Teaterlinje sarskild Wiks folkhögskola Uppsala län 25 aug 2014 Ledig plats finns
Betong- och skulpturverkstad deltid Wiks folkhögskola Uppsala län 09 jun 2014 Ledig plats finns
Friluftsmåleri i sommarlandskap deltid Wiks folkhögskola Uppsala län 09 jun 2014 Ledig plats finns
Grafikkurs deltid Wiks folkhögskola Uppsala län 09 jun 2014 Ledig plats finns
Jazzkurs deltid Wiks folkhögskola Uppsala län 14 jun 2014 Ledig plats finns
Scenisk dans deltid Wiks folkhögskola Uppsala län 14 jun 2014 Ledig plats finns
Screentryck deltid Wiks folkhögskola Uppsala län 09 jun 2014 Ledig plats finns
Skrivarkurs deltid Wiks folkhögskola Uppsala län 09 jun 2014 Ledig plats finns
Vävkurs deltid Wiks folkhögskola Uppsala län 28 jul 2014 Ledig plats finns
Växtfärgning deltid Wiks folkhögskola Uppsala län 13 jun 2014 Ledig plats finns
Visa antal träffar
Kommentarer Minimera

Skriv en kommentar till "Wiks folkhögskola"

Obs! Din kommentar publiceras här och skickas även med e-post till den aktuella folkhögskolan.

Obligatoriska fält *

Wiks folkhögskola

Viks mur 35
755 91 Uppsala

E-post: wiks.folkhogskola@lul.se
Webbadress: www.wik.nu/

Huvudman

Landstinget i Uppsala län, Kultur i Länet.
Webbadress: www.lul.se/

FSR

Skolan är ansluten till Folkhögskolornas studeranderättsliga råd, FSR.
www.folkhogskola.nu/fsr

Internat