Textstorlek Mindre Större

Wiks folkhögskola

Wiks folkhögskola är en skola med estetisk inriktning. Den vackra miljön och bredden på de estetiska kurserna främjar kreativiteten. På Wiks filial, Uppsala folkhögskola, kan du få behörighet till högre studier genom de allmänna kurserna med samhällsvetenskaplig och humanistisk inriktning. Uppsala folkhögskola är belägen i ett av stadens mest expansiva områden, Ulleråker, med närhet till stadens kulturutbud. Miljöarbete genomsyrar Wiks folkhögskolas vardag. Skolan är anpassad för rullstolsburna. Tillgång till hörselslingor.

• Wiks folkhögskolas ettåriga estetiska kurser ger många möjligheter till samarbete. Ett år på Wik innebär mycket kultur, intensivt skapande och många samtal. Musiker, författare, skådespelare, konstnärer och andra kulturarbetare deltar på olika sätt i verksamheten.

Wiks folkhögskolas tolkkutbildning ger förutom grundutbildningen till kontakttolk även preparand- och fördjupningskurser för tolkar. Dessa riktar sig till den som vill förbereda sig för Kammarkollegiets auktorisationsprov eller behöver fördjupa sig inom ett visst område.

På uppdrag av Arbetsförmedlingen ger Wiks folkhögskola även en arbetsmarknadsutbildning motsvarande grundutbildningen till kontakttolk.

• På Wiks folkhögskolas filial, Uppsala folkhögskola studerar man gymnasiegemensamma ämnen. Studietiden kan variera mellan 1-4 år och erbjuder möjlighet till grundläggande behörighet och särskilda behörigheter.

På uppdrag av Arbetsförmedlingen ges också en studiemotiverande folkhögskolekurs (sk Smf-kurs) på Uppsala folkhögskola. Kursen som varar i 12 veckor ger möjlighet att söka till skolans allmänna kurs som i sin tur kan leda till behörighet för högskolestudier. Smf-kursen riktar sig till den som är arbetssökande och inte har avslutade grundskole- eller gymnasiestudier och - är upp till 25 år eller är 25 år och inskriven i jobb- och utvecklingsgarantin. Vårens Smf-kurs startar 24/2 2014, höstens Smf-kurs startar 22/9 2014. Ansökan görs via Arbetsförmedlingen.

Skolan är anpassad för rullstolsburna. Tillgång till hörselslingor. Kortkurverksamheten med boende är även anpassad för synskadade och hörselskadade.

Senast uppdaterad: 2014-04-01

Wiks folkhögskolas alla kurser

Kommentarer Minimera

Skriv en kommentar till "Wiks folkhögskola"

Obs! Din kommentar publiceras här och skickas även med e-post till den aktuella folkhögskolan.

Obligatoriska fält *

Wiks folkhögskola

Viks mur 35
755 91 Uppsala

E-post: wiks.folkhogskola@lul.se
Webbadress: www.wik.nu/

Huvudman

Landstinget i Uppsala län, Kultur i Länet.
Webbadress: www.lul.se/

FSR

Skolan är ansluten till Folkhögskolornas studeranderättsliga råd, FSR.
www.folkhogskola.nu/fsr

Internat