Textstorlek Mindre Större

Västerås folkhögskola

Skolan är en samhällsengagerad och nytänkande folkhögskola mitt i Västerås. Vi har en stor Allmän kurs där helhetstänkande, samarbete och personlig utveckling betonas tillsammans med möjligheten att skaffa behörighet för högskolestudier. På den allmänna kursen arbetar vi ofta ämnesövergripande och med datorn som verktyg. Projektarbeten är ständigt närvarande. Deltagarinflytande, samarbete, miljötänkande och vardagssolidaritet är fyra viktiga hörnpelare för skolan som präglas av arbetarrörelsens grundläggande värderingar. Skolan är tillgänglig för rörelsehindrade.

Västerås folkhögskola är centralt placerad i Västerås med närhet till Djäknebergets underbara natur. Våra trivsamma och ändamålsenliga lokaler ligger i den anrika och vackra Djäknebergsskolan.

Västerås folkhögskola arbetar aktivt med miljöfrågor. Skolan är miljöcertifierad med Grön Flagg, vilket är ett skriftligt bevis från Håll Sverige Rent-stiftelsen. Skolan ligger långt framme när det gäller att arbeta med datorn som verktyg i undervisningen.

Som folkhögskola har vi särskilt stor frihet att utforma kursinnehållet så att det passar just dina förutsättningar och intressen. Tillsammans med våra engagerade och kunniga lärare är du som kursdeltagare med och planerar kursuppläggningen.

Grupparbeten och diskussioner är vanliga och ger goda möjligheter att tillvarata dina tidigare erfarenheter och kunskaper. Vi arbetar ofta ämnesövergripande med teman och projekt. Detta arbetssätt skapar sammanhang och intresse för studierna. Som kursdeltagare upplever du påtagligt dina egna och gruppens framsteg, något som inte bara stärker självkänslan utan också gruppkänslan.

Studiebesök läggs in så att de upplevs som ett naturligt inslag i undervisningen.

Ett antal timmar per vecka är schemalagd självstudietid på skolan då lärare/handledare finns tillgängliga. Grupparbete och gruppredovisningar är en del av arbetssättet.
För dig med läs- och skrivsvårigheter/dyslexi finns stöd i form av kompensatoriska hjälpmedel.

Vi har även ett samarbete med Mälardalens högskola sedan flera år, där du sista terminen kan läsa 5 poäng på högskolan. Från hösten 2007 kan man kombinera studierna ytterligare genom ett s.k. collegeår där man läser 20 p under det sista året.

Studier på folkhögskola leder inte bara till ökade kunskaper utan också till ökat självförtroende och ansvarstagande.

Skolan är tillgänglig för rörelsehindrade.

Senast uppdaterad: 2014-04-01

Västerås folkhögskolas alla kurser

Kommentarer Minimera

Skriv en kommentar till "Västerås folkhögskola"

Obs! Din kommentar publiceras här och skickas även med e-post till den aktuella folkhögskolan.

Obligatoriska fält *

Västerås folkhögskola

Kristinagatan 12
724 61 Västerås