Lyssna Teckenspråk Lättläst Other languages
Textstorlek Mindre Större
Hitta din kurs Folkhögskolor A-Ö
Alla län
Alla terminer
Detaljerad sökning
 
Ej lediga platser

Allmän kurs - Naturvetenskaplig inriktning

Göteborgs folkhögskola

Vill du koncentrera dina studier på kemi, fysik och biologi? På allmänna linjens naturvetenskapliga inriktning har du möjlighet att lägga tonvikten just på dessa ämnen. Du får rika möjligheter att fördjupa dig i aktuella ämnesområden, som genteknik, energifrågor och klimatförändringar. Vi studerar ny teknik och forskning. Vi diskuterar och strävar efter att belysa de ofta svåra etiska frågeställningar som forskningen ställer oss inför.

Kursinformation
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Studietakt:
100%
Längd:
1-3 år
Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)
Internat:
Nej
Kurstid:
22 aug 2012
Ansök senast:
15 april
Kontaktperson:
Eva Lindgren
Telefon: 031-769 76 09
E-post: eva.lindgren@gbg.fhsk.se
Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Om man väljer att läsa alla kurserna som erbjuds i den Naturvetenskapliga inriktningen kan man erhålla behörighet i Kemi 1 och 2, Fysik 1 och 2, Biologi 1 och 2 och Matematik 1-5.

På den naturvetenskapliga inriktningen studerar du ämnen motsvarande gymnasieskolans naturvetenskapliga program, dvs kemi (kurs 1 och 2), fysik (kurs 1 och 2), biologi (kurs 1 och 2) samt matematik (kurs 1-5). Målet är att du ska få en komplett naturvetenskaplig gymnasiekompetens. För att erhålla alla de naturvetenskapliga behörigheterna krävs det två eller tre års studier på skolan beroende på om du också behöver läsa andra ämnen för att nå en grundläggande behörighet under din tid på skolan.

En ytterligare målsättning är att du som deltagare skall möta människor verksamma inom universitet/högskola och få en ökad insyn i hur det är att studera vidare efter folkhögskolestudierna.

Första studieåret närmar vi oss ämnena kemi och fysik genom att studera vardagliga fenomen runt omkring oss. År 2 och/eller 3 sker en fördjupning av kunskaperna och andelen självständigt arbete ökar. Ämnet biologi är uppdelat i två delkurser och kan läsas i valfri ordning under två läsår. Låter detta intressant för dig kan du redan i årskurs 1 välja naturvetenskaplig inriktning.

Till kursen på skolans egen webbplats

Dela

Senast uppdaterad: 2014-04-01

Kommentarer Minimera

Skriv en kommentar till "Allmän kurs - Naturvetenskaplig inriktning"


Obs! Din kommentar publiceras här och skickas även med e-post till den aktuella folkhögskolan.
Captcha

Obligatoriska fält *

Göteborgs folkhögskola

Göteborgs folkhögskola


Örlogsvägen 22
426 71 Västra Frölunda

Besöksadress: Nya Varvet

Telefon: 031-769 76 00
Fax: 031-769 76 39
E-post: info@gbg.fhsk.se
Webbadress: www.gbg.fhsk.se/