Lyssna Teckenspråk Lättläst Other languages
Textstorlek Mindre Större
Hitta din kurs Folkhögskolor A-Ö
Alla län
Alla terminer
Detaljerad sökning
 
Ej lediga platser

Allmän kurs - Människan

Wendelsbergs folkhögskola

Psykologi är gruppens profilämne. Svenska och samhällskunskap ingår också. Dessa tre ämnen utgör ungefär halva veckoschemat. Resten av ämnena väljer du själv utifrån intresse och behov.

Kursinformation
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Studietakt:
100%
Längd:
1-3 år (1-3 år)
Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)
Internat:
Ja
Kurstid:
20 aug 2012
Ansök senast:
18 maj

"Människan är alltings mått." Det är huvudbudskapet i den rörelse som kallas humanismen. Något av den inställningen präglar också arbetet i denna grupp.

Gruppämnen
I ämnet psykologi startar vi med att se på människan som individ. Var är jag och vart är jag på väg? Finns det någon mening med allting? Vi utgår från ett psykodynamiskt synsätt och undersöker olika teorier om människan. Vi arbetar även med praktisk psykologi, där vi studerar både vårt eget och andras beteende genom fallstudier. Vi funderar också över vad vi kan lära oss om människan utifrån gamla muntliga traditioner och texter.

I ämnet svenska arbetar vi med litteratur och litteraturhistoria. Vi skriver texter av skilda slag. I kursen ingår också muntlig framställning och ordkunskap.

I ämnet samhällskunskap arbetar vi med kommunalkunskap, organisationer, utbildning, massmedia och opinionsbildning. Vi sysslar också med aktuella samhällsfrågor inom socialpolitik och rättskunskap.

Vi arbetar i alla gruppämnen med skönlitterära texter, filmer och dokumentärer för att få kunskap om människan, och syftet är att du efter genomgången kurs skall förstå såväl dig själv som andra lite bättre. Du själv är den bästa kunskapskällan. Det är ditt liv och dina erfarenheter vi skall skapa teorier omkring. Förhoppningsvis får du göra en spännande resa i dig själv.

Individuell studierådgivning
Varje deltagare får individuell studierådgivning och hjälp med att sätta ihop sitt eget schema utifrån de egna behoven.

Välj grupp redan nu
Allmän kurs på Wendelsberg har fem olika grupper: Förutom Människan finns Kultur/Drama, Naturen, Samhället och Världen. När du skickar in din ansökan skriver du - någonstans i rutan Jag söker till - på ansökningsblanketten - vilken grupp du vill gå i. Ange ett första- och ett andrahandsval.

Alla fem grupper är ettåriga. Om du ska gå mer än ett år på Allmän kurs, väljer du en annan grupp det andra året.

Välkommen
Du är välkommen att besöka oss, för att se på skolan och fråga om utbildningarna. Ring helst i förväg på tel. 031-3380530, och bestäm en tid.

 

Till kursen på skolans egen webbplats

Dela

Senast uppdaterad: 2012-10-24

Kommentarer Minimera

Skriv en kommentar till "Allmän kurs - Människan"


Obs! Din kommentar publiceras här och skickas även med e-post till den aktuella folkhögskolan.
Captcha

Obligatoriska fält *

Wendelsbergs folkhögskola

Wendelsbergs folkhögskola


435 35 Mölnlycke


Telefon: 031-338 05 30
Fax: 031-338 05 58
E-post: info@wendelsberg.se
Webbadress: www.wendelsberg.se/

Kursinriktning för Allmän kurs - Människan