Lyssna Teckenspråk Lättläst Other languages
Textstorlek Mindre Större
Hitta din kurs Folkhögskolor A-Ö
Alla län
Alla terminer
Detaljerad sökning
 
Ej lediga platser

Allmän kurs - Världen

Wendelsbergs folkhögskola

Geografi är gruppens profilämne. Svenska och samhällskunskap ingår också. Dessa tre ämnen utgör ungefär halva veckoschemat. Resten av ämnena väljer du själv utifrån intresse och behov.

Kursinformation
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Studietakt:
100%
Längd:
1-3 år
Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)
Internat:
Ja
Kurstid:
20 aug 2012
Ansök senast:
18 maj

Globaliseringens effekter och klimathotets allvar, är några frågor som behandlas i gruppen, men även hur vi kan samarbeta över gränser och hitta lösningar.

Gruppämnen
I geografi läser vi gymnasiegeografins A-kurs. Kunskaper i geografi ger en bättre internationell kompetens. Globaliseringen kräver en allt större kunskap och förståelse för förhållanden på andra platser och i andra livsmiljöer. Geografin handlar också om hur människan påverkar sin omgivning och om hur omgivningen i sin tur påverkar människan. De fysiska förutsättningarna på land, i vattnet och luften begränsar eller ger just möjligheter för människan att bosätta sig i ett visst område.

I ämnet svenska arbetar vi med litteratur med fokus på världen utanför Europa. Vi skriver olika texter och i kursen ingår också muntlig framställning och ordkunskap.

I ämnet samhällskunskap arbetar vi med internationella organ som t ex FN. Vi behandlar internationell ekonomi, mänskliga rättigheter och migration/flyktingfrågan, såväl som ursprungsbefolkningar.

Vi arbetar med olika metoder; film, spelfilm som dokumentärer, grupparbeten såväl som egna arbeten, texter, bild och drama. Allt för att inlärningen ska bli varierad och stimulera till tankar om mitt eget förhållande till världen.

Individuell studierådgivning
Varje deltagare får individuell studierådgivning och hjälp med att sätta ihop sitt eget schema utifrån de egna behoven.

Välj grupp redan nu
Allmän kurs på Wendelsberg har fem olika grupper: Förutom Världen finns Människan, Naturen, Samhället och Kultur/Drama. När du skickar in din ansökan skriver du - någonstans i rutan Jag söker till - på ansökningsblanketten - vilken grupp du vill gå i. Ange ett första- och ett andrahandsval.

Alla fem grupper är ettåriga. Om du ska gå mer än ett år på Allmän kurs, väljer du en annan grupp det andra året.

Välkommen
Du är välkommen att besöka oss, för att se på skolan och fråga om utbildningarna. Ring helst i förväg på tel. 031-3380530, och bestäm en tid.

Dela

Senast uppdaterad: 2012-02-03

Kommentarer Minimera

Skriv en kommentar till "Allmän kurs - Världen"


Obs! Din kommentar publiceras här och skickas även med e-post till den aktuella folkhögskolan.
Captcha

Obligatoriska fält *

Wendelsbergs folkhögskola

Wendelsbergs folkhögskola


435 35 Mölnlycke


Telefon: 031-338 05 30
Fax: 031-338 05 58
E-post: info@wendelsberg.se
Webbadress: www.wendelsberg.se/

Kursinriktning för Allmän kurs - Världen