Skrivarlinjens projektår

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Gotlands folkhögskola, enhet Fårösund
Plats:
Fårösund - Gotlands län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs, Distanskurs
Ansök senast:
30 apr 2024

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Ett personligt brev, en projektbeskrivning och ett textprov. Se gotlandsfolkhogskola.se för mer information.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 26 aug 2024 - 11 jun 2025

Träffar:
1 obligatorisk träff
16 obligatoriska nätträffar

Plats för kursen: distans

Kostnader: Se gotlandsfolkhogskola.se

Kontakt: Staffan Cederborg

Telefon: 070-458 22 33

E-post:
staffan.cederborg@edu.gotland.se

Ge dig själv möjlighet att arbeta med ett eget skönlitterärt manus (prosa, poesi eller dramatik) under handledning. Sök med ditt skönlitterära projekt!

Målet är att du vid projektårets slut har ett färdigt manus att lämna till förlag, men också att du skaffat dig kunskaper för vidareutveckling inom det litterära fältet. 

Du kommer också att fördjupa dina kunskaper om litteratur, litterär gestaltning och få perspektiv på ditt eget skrivande. Projektåret syftar också till att du ska hitta rätt i din skrivprocess: att genom disciplin och inspiration nå fram till en passion för skrivandet.

Du som tidigare har gått ett första år på någon av landets skrivarlinjer eller motsvarande kan söka utbildningen. Du som gått första året på Gotlands folkhögskolas skrivarlinje har inte förtur till projektåret.

Utbildning på distans

Skrivarlinjens projektår är en distansutbildning och ställer höga krav på din förmåga till självständigt skrivande och läsande. Din handledare och din responsgrupp följer ditt manus och din utveckling under hela läsåret. Föreläsningar, seminarier och textsamtal hålls digitalt. 

En gång per år ses vi fysiskt i samband med studiebesök i Stockholm. 

Det är tillåtet att kombinera denna utbildning med deltidsjobb eller deltidsutbildning, men studietakten är 100 % vilket innebär att du förväntas hålla ett högt tempo. Vi räknar med hög kvalitet både på texter ur ditt eget projekt och på den respons du ger de andra deltagarna i gruppen.

Textsamtal i grupp

Deltagarna ger och tar emot respons på texter. Gruppen är desamma under hela perioden.

Mötena, som återkommer varannan vecka, sker på distans, via Zoom. För att distansutbildningen ska bli meningsfull ansvarar du som deltagare för att hålla programvaran för e-möten uppdaterad och fungerande på din dator. Se också till att webbkamera och mikrofon fungerar.

Enskild handledning

Under hela läsåret har du regelbundna samtal med din handledare då du får möjlighet att diskutera text, litteratur och ditt egna skrivande på tu man hand. Deltagarna har också möjlighet att kontakta handledare vid behov under vardagar.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Syftet med projektåret är att du ska få tid att arbeta med ett eget skönlitterärt manus – prosa, poesi eller dramatik –, samt få handledning i detta arbete. Du kommer också att fördjupa dina kunskaper om litteratur, litterär gestaltning och få perspektiv på ditt eget skrivande. Projektåret syftar också till att du ska hitta rätt i din skrivprocess: att genom disciplin och inspiration nå fram till en passion för skrivandet.

Målet är att du efter kursens slut har ett färdigt manus att lämna till förlag, men också att du skaffat dig kunskaper för vidareutveckling inom det litterära fältet.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://gotlandsfolkhogskola.se/kurser/profilkurser/skrivarlinjens-projektar

Fler kurser inom: Skriva Prosa Poesi

Det vi lär oss rotar sig djupare än bara i närminnet

Det var en kurs på Kalix folkhögskola som gav Sandra Brunnström modet att våga satsa på en karriär som illustratör. Senare i höst debuterar hon med sin första barnbok.

Läs hela artikeln

Gotlands folkhögskola, enhet Fårösund

Gotlands folkhögskola i Fårösund är en suverän plats för dig som verkligen vill ägna dig åt det du brinner för. Skolan ligger ett stenkast från hav och badbrygga med utsikt över Fårö. Naturen är fantastisk och erbjuder harmoni. Här kan du fokusera på det sociala, relationer och den utbildning du har kommit för att delta i.

Läs mer om skolan

Postadress:
Gotlands folkhögskola, enhet Fårösund
Kustparksvägen 6
624 70 Fårösund

Telefon: 0498-20 36 50
E-post: folkhogskolan@gotland.se
Webbadress: http://www.gotlandsfolkhogskola.se/