På Skurups folkhögskola presenterar vi här vår restauranglinje med inriktning konditori. Linjen passar dig som har ett extra kreativt öga för det söta men också intresse för matlagningens grunder.
Här fördjupar du dig professionellt i bakverk, desserter och andra konditoriprodukter men också enklare bageri som passar inom restaurangyrket.
Du lär dig också grunderna i hållbar matlagning och får en introduktion till kockyrket, du kan efter utbildningen bygga på med ytterligare kurser eller gå direkt in i yrkeslivet som konditor, kallskänka eller restaurangbiträde.
Under utbildningen gör ni APL (arbetsplatsförlagt lärande) vilket är en viktig del av utbildningen.
Där har ni möjlighet att knyta kontakter med branschen, lära er mer om hantverket och få inblick i hur verksamheten fungerar.
Efterfrågan på utbildad personal i branschen är hög, så efter avslutad utbildning har du stor möjlighet till arbete. I vår bransch finns det alltid möjlighet till utveckling och förändring.
Vi har en röd tråd genom vår utbildning och det är hållbarhet där alla delar är lika viktiga för att skapa en hållbar bransch och ett hållbart samhälle.
Vår ambition under utbildningen är att lära dig göra medvetna och bra val.
Undervisningen genomförs i linje med folkhögskolans metoder och folkbildningens idéer om kunskapsutveckling som genomsyrar utbildningen.
På Skurups folkhögskola arbetar vi aktivt för ett mer jämställt och jämlikt samhälle. Vi uppmuntrar alla oavsett kön, funktion, etnisk tillhörighet, sexuell läggning, religion och ålder att ansöka till oss.