Socialpedagogutbildning

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Hagabergs folkhögskola
Plats:
Södertälje - Stockholms län
Längd:
2 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs, Yrkesutbildning
Ansök senast:
15 maj 2024

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier, godkänt betyg i Svenska/Svenska som andraspråk 2/B. Arbetslivserfarenhet inom fältet. Minst 23 år gammal.

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2024 - 5 jun 2026

Kostnader: Allmän avgift på 700 kr/termin. Kostnader för kurslitteratur, studieresor och övernattningar tillkommer.

Kontakt: Ida Tellestedt

Telefon: 08-550 910 61

E-post:
ida.tellestedt@hagaberg.org

Vill du arbeta med människors behov i ett socialt yrke? Då är Hagabergs folkhögskolas utbildning till socialpedagog något för dig!

Som utbildad socialpedagog har du bred kompetens och kan söka arbete inom områden som till exempel vårdnära omsorg för människor med funktionsnedsättning, psykiatriomsorg för unga och vuxna i social utsatthet, inom skolverksamhet, behandlingshem och LSS-boende.

Kursinnehåll

Socialpedagogutbildningen på Hagaberg är en intensiv yrkesutbildning i folkhögskolemiljö. Vi läser tematiskt och teori varvas med praktik. Förutom arbetsplatsförlagt lärande (praktik), som utgör cirka en tredjedel av utbildningen, ingår följande delkurser:

  • Etik och värdegrund i socialt arbete.
  • Individ och grupp.
  • Sociologi och samhälle.
  • Kommunikation och pedagogik.
  • Det sociala arbetets villkor och uppdrag.
  • Hälsa och välbefinnande.
  • Socialpedagogiskt förändringsarbete.
  • Specialisering och fördjupning: MI-samtal
  • Projekt och examensarbete/vetenskapligt skrivande.

På vår hemsida kan du läsa utbildningsplanen i sin helhet.

Genomförd utbildning, med godkänt resultat i samtliga moment, leder till en Socialpedagogexamen.

Bra att veta

Socialpedagogutbildningen är en platsförlagd utbildning på motsvarande högskolenivå. Vi läser i huvudsak schemabundet måndag–fredag och aktiv närvaro är en central del av utbildningen. Kvälls- och helgaktiviteter liksom övernattning förekommer som obligatoriska inslag vid några tillfällen, samt studieresor inom regionen.

Förutom undervisning på skolan arbetar du självständigt med att läsa in litteratur och skriva arbeten. Du arbetar också i grupp med olika projekt och fördjupningar. Kursen är på heltid, vilket innebär att du behöver räkna med att lägga minst 40 timmar per vecka på dina studier.

Ansökan och antagning

Du söker via Folkhögskolornas Mina sidor. Obs! Se till att din ansökan är komplett med betyg, dokument som styrker relevant erfarenhet samt kontaktuppgifter till referens innan du skickar in. Sena och/eller ofullständiga ansökningar behandlas i mån av tid och tillgång till plats.

Behöriga sökande kallas till en intervju på Hagaberg. Vid urvalet tittar vi bland annat på motivation för utbildningen och yrket, förmåga att fungera i grupp och samspela med andra människor samt tidigare erfarenheter som kan bidra till en bredd i gruppsammansättningen.

På utbildningen pratar vi om djupa saker med varandra. När någon vågade öppna sig så vågade jag det också!

Said, Malin, Albin och Sanna läser till socialpedagoger på Sommenbygdens folkhögskola. Att de fyra klasskamraterna är engagerade i att göra skillnad i samhället finns det inga tvivel om. Och arbetsplatserna och möjligheterna är många.

Läs hela artikeln

Hagabergs folkhögskola

Hagabergs folkhögskola ligger mitt i Södertälje med närhet till både storstad och landsbygd vilket präglar skolans kursutbud och aktiviteter. Tillsammans skapar vi en mötesplats med utrymme för ny kunskap, kulturutbyten och engagemang – både lokalt och globalt! Här ges möjlighet att utvecklas och lära tillsammans!

Läs mer om skolan

Postadress:
Hagabergs folkhögskola
Box 191 61
152 27 Södertälje

Besöksadress: Erik Dahlbergs väg 60

Telefon: 08-550 910 00
E-post: reception@hagaberg.org
Webbadress: https://hagaberg.fhsk.se/