Skola:
Vindelns folkhögskola
Plats:
Vindeln - Västerbottens län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs, Yrkesutbildning
Ansök senast:
15 maj

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Inga förkunskaper krävs. Till ansökan skall du bifoga ett personligt brev där du berättar om dig själv och varför du vill gå utbildningen.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2024 - 28 maj 2025

Kostnader: Aktuella avgifter finns på vår hemsida.

Kontakt: Peder Gustafsson

Telefon: 070-333 71 79

E-post:
peder.gustafsson@fhsk.nu

Välkommen till en unik kockutbildning där teori möter praktik på ett revolutionerande sätt. Hos oss får du och dina kurskamrater driva en riktig restaurang.

Redan från dag ett planerar, förbereder och serverar ni lunch och middag för uppemot 100 gäster. Vår kursplan är noggrant utformad för att inte bara lära ut de grundläggande teknikerna inom matlagning, utan också för att utveckla viktiga färdigheter såsom ledarskap, teamwork och service.

Det råder stor efterfrågan på kockar som är skickliga på att laga mat från grunden. Vår utbildning ger dig kunskaper om hållbarhet och hälsosam kost, kompetenser som arbetsmarknaden efterfrågar. Genom att dagligen möta riktiga gäster får du ovärderlig feedback som hjälper dig att utvecklas professionellt och personligt. Målet är att du efter utbildningen inte bara ska vara redo för arbetslivet som kock, utan även kunna ta ledarroller, driva utveckling och inspirera andra.

Utbildningen täcker olika matlagningstekniker, med fokus på säsongsbetonad mat och traditionella metoder som fermentering, inläggningar och rökning. Vi strävar efter att minska matsvinn och vi använder oss av ekologiska och lokalt producerade ingredienser så långt det är möjligt, allt i syfte att värna om miljön.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

  • Kännedom om hur det är att driva restaurang
  • Känna sig trygg med alla delar i en lunchrestaurang
  • Direkt efter studierna kunna börja jobba på restaurang
  • Kunna sköta alla delar av en lunchrestaurang såsom att planera och organisera arbetet samt upprätta dagliga rutiner
  • Förmåga att ta ansvar, både självständighet och samarbete

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://fhsk.nu/utbildningar/allman-kurs-kock/

Fler kurser inom: Mat / Hushåll Matlagning Bakning

Vindelns folkhögskola

Vindelns folkhögskola har erbjudit kunskaper och erfarenheter för framtiden sedan starten 1905. Det har visat sig vara ett koncept som håller. Vi har en lugn och kreativ studiemiljö. Vi har cirka 200 studeranden och har tillgång till internatboende.

Vindelns folkhögskola är en del av Västerbottens folkhögskola och har Region Västerbotten som huvudman.

Läs mer om skolan

Postadress:
Vindelns folkhögskola
Box 39
922 21 Vindeln

Besöksadress: Folkhögskolevägen 14

Telefon: 0933-136 00
E-post: info@fhsk.nu
Webbadress: https://www.fhsk.nu/