Regeringen föreslår en satsning på folkhögskolan - Folkhögskola.nu
Lyssna Teckenspråk Lättläst Other languages
 

Regeringen föreslår en satsning på folkhögskolan

25 aug 2015 | Folkhögskolornas informationstjänst (FIN)

Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson meddelade idag vid en presskonferens att regeringen föreslår en avveckling av Fas 3 och en satsning på folkhögskola.
Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson meddelade idag vid en presskonferens att regeringen föreslår en avveckling av Fas 3 och en satsning på folkhögskola.

Regeringen föreslår i 2016 års budgetproposition en avveckling av Fas 3 och nya möjligheter till yrkesutbildning i bristyrken vid folkhögskola samt att Studiemotiverande kurser på folkhögskola permanentas.

Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson meddelade idag vid en presskonferens att regeringen föreslår en mer aktiv arbetsmarknadspolitik för långtidsarbetslösa genom avveckling av Fas 3 och bland annat en satsning på folkhögskola.

Yrkesinriktade kurser på folkhögskola

Regeringen föreslår i budgetpropositionen att deltagare inom jobb- och utvecklingsgarantin under 2016-2019 ska få möjlighet att gå yrkesinriktade kurser på folkhögskola under som längst 24 månader med bibehållet aktivitetsstöd. Yrkesutbildningarna ska vara inom sådana yrken där det råder brist på arbetskraft. Förslaget innebär en möjlighet att höja utbildningsnivån bland deltagare då utbildning ofta är avgörande för att kunna konkurrera om jobben på arbetsmarknaden.

Studiemotiverande kurs på folkhögskola

Regeringen avser även att låta satsningen på studiemotiverande kurs vid folkhögskola fortsätta för deltagare inom jobb- och utvecklingsgarantin som har fyllt 25 år.

Regeringens sammantagna förstärkningar är ett led i den successiva avvecklingen av fas 3.

Läs pressmeddelande och se presskonferensen här »

Läs mer om Studiemotiverande folkhögskolekurs här »


Dela

Nyheter