Folkhögskolans dag firas i hela landet fredag och lördag - Folkhögskola.nu
Lyssna Teckenspråk Lättläst Other languages
 

Folkhögskolans dag firas i hela landet fredag och lördag

15 apr 2016 | Folkhögskolornas informationstjänst (FIN)

På Folkhögskolans dag den 15-16 april kommer många av Sveriges folkhögskolor visa upp den unika utbildningsformen, genom mängder av aktiviteter över hela landet.

Fem snabba om folkhögskola

1. 154 folkhögskolor. Det finns 154 folkhögskolor över hela landet med sammanlagt cirka 2500 kurser. En del har internat så att man kan bo på skolan. 28 000 personer deltar i folkhögskolornas långa kurser varje år.

2. En unik och personlig utbildningsform. Folkhögskolan är en utbildningsform där vuxna lär sig och utvecklas tillsammans. Här förenas teori och praktik.

3. Kurser på olika nivåer. På folkhögskola kan man få behörighet till högskolan, gå en yrkesutbildning eller utveckla ett intresse.

4. Brett utbud. På folkhögskola finns det kurser alltifrån friskvård och båtbyggarkurser till global utveckling och speldesign.

5. Mångfald. På folkhögskola möts olika människor, kulturer och intressen. Samtalet och det aktiva deltagandet är viktigt och man utgår från deltagarna där de befinner sig.

Passa på att träffa kursdeltagare, lärare och lära dig mer om den unika utbildningsformen folkhögskola.

– Folkhögskola är en plats där människor växer. En del går på folkhögskola för att få behörighet till högskolan eller yrkeshögskola. Andra går en yrkesutbildning eller läser en profilkurs för att utveckla ett intresse, säger Matilda Hedlund, kommunikatör på Folkhögskolornas informationstjänst.

Det finns 154 folkhögskolor runt om i landet, där en mångfald av människor, idéer och intressen möts. På Folkhögskolans dag visas en del av den mångfald folkhögskolan står för. 

Länkar för mer information

• Se vad som händer på de olika folkhögskolorna: www.folkhogskola.nu/aktiviteter
• Information om Folkhögskolans dag: www.folkhogskola.nu/folkhogskolansdag
• Kontaktuppgifter folkhögskolor: www.folkkhogskola.nu/allaskolor
• Folkhögskolans dag på Facebook: facebook.com/folkhogskola
• Hashtagarna #folkhögskola och #folkhögskolansdag på Instagram och Twitter

För mer information om Folkhögskolans dag, kontakta Matilda Hedlund, 08-412 48 11, matilda.hedlund@folkhogskola.nu


Dela

Nyheter