Fritidsledarutbildning på folkhögskola leder till jobb - Folkhögskola.nu

Fritidsledarutbildning på folkhögskola leder till jobb

29 mar 2016 | Folkhögskolornas informationstjänst (FIN)

Diagram över sysselsättning efter utbildning.
Det visar sig att de flesta som avslutat fritidsledarutbildning har jobb.

Fritidsledarskolorna gör årligen en undersökning för att ta reda på var de utbildade fritidsledarna tar vägen efter avslutad utbildning. Det visar sig att de flesta har jobb.

• 230 studerande gick ut med utbildningsbevis efter avslutad fritidsledarutbildning 2015.
  • Av de 221 som besvarat enkäten hade 90% anställning i någon omfattning i januari/februari 2016. Övervägande delen av de studerande som erhöll utbildningsbevis och innehar en för utbildningen relevant tjänst har en tillsvidareanställning och en dryg tredjedel har vikariat som kanske kan leda till fasta anställningar. Endast 3% (7 personer) är arbetssökande.
  • Kommunen är den största arbetsgivaren. I gruppen som erhållit utbildningsbevis och har en för utbildningen relevant tjänst har hela 78% anställning inom kommuner.
  • Fritidsledare anställs inom många olika arbetsfält.

Läs en sammanfattning av rapporten här (pdf) »

Vill du veta mer om fritidsledarutbildningen och läsa undersökningen i sin helhet så hittar du den på www.fritidsledare.se.