2017 års folkhögskolematerial är här! - Folkhögskola.nu
Lyssna Teckenspråk Lättläst Other languages
 

2017 års folkhögskolematerial är här!

21 feb 2017 | Folkhögskolornas informationstjänst (FIN)

Bild på omslagen till 2017 års folkhögskolebroschyr och sommarkurskatalog.
Nu är broschyren och sommarkurskatalogen här!

154 skolor, över 2 600 kurser och massor av möjligheter! Nu är folkhögskola.nu uppdaterad med Sveriges alla folkhögskolors kurser för 2017/2018. Dessutom är årets Folkhögskolebroschyr och Sommarkurskatalog här.

- I vanlig ordning dominerar de estetiskt orienterade kurserna när det gäller sommarkurser, med allt från akvarellmålning till standup. Många kurser har också fokus på hållbarhet i olika former. Till exempel finns det kurser i ekologisk matlagning, redesign och mindfulness, säger Matilda Hedlund, kommunikatör på Folkhögskolornas informationstjänst. 

Webbplatsen folkhögskola.nu är nu alltså uppdaterad med landets alla 154 folkhögskolors kurser där det nu är fritt fram att botanisera i utbudet utifrån dina behov, drömmar och intressen. Både de kortare sommarkurserna och de längre utbildningarna finns samlade på webbplatsen.

- För vissa är det folkhögskolans specialinriktade kurser som fångar intresset. Några söker ett lite annorlunda utbildningsalternativ och väljer Allmän kurs som ger behörighet till studier på högskola och yrkeshögskola. Andra väljer en profilkurs för att utveckla ett intresse inom till exempel musik, globala frågor, ledarskap eller kultur. Många väljer också folkhögskolan för en yrkesutbildning för att bli fritidsledare, journalist, grafisk designer eller kantor, säger Matilda Hedlund.

I samband med det uppdaterade kursutbudet på folkhögskola.nu släpps också trycksakerna Sommarkurskatalogen och Folkhögskolebroschyren.

Sommarkurskatalogen 2017
Många av landets folkhögskolor erbjuder kortare sommarkurser.
Ungefär 700 kurser finns det att välja på sommaren 2017 (maj-augusti). Vill du lära dig ryska, att illustrera en bok, rakubränning, att DJ-a, möbeltapetsering, brodera eller odling? Utbudet är minst sagt brett och varierat och beskrivs utförligt i Sommarkurskatalogen.

Folkhögskolebroschyren 2017/2018
Beskriver folkhögskolornas olika kurstyper och innehåller bland annat deltagar- och lärarintervjuer, folkhögskolerelaterad information och kontaktuppgifter till skolorna.
Till Folkhögskolebroschyren »

Några intervjuer från Folkhögskolebroschyren finns också på folkhögskola.nu:

Jessika berättar om hur det är att gå en yrkesutbildning i Esport »

Pablo, Signe och Emilia berättar om upplägget på Allmän kurs »
Finn och Nora värdesätter det fria upplägget på deras konst- och designkurs »


Dela

Nyheter