31 681:- till Musikhjälpen från Kävesta folkhögskolas deltagare - Folkhögskola.nu
Lyssna Teckenspråk Lättläst Other languages
 

31 681:- till Musikhjälpen från Kävesta folkhögskolas deltagare

22 dec 2016 | Kävesta folkhögskola

Två personer håller upp var sin tygpåse. På påsen finns ett grafiskt tryck i guld, samt tre olika autografer.
Mikaela och Magnus visar upp tygpåsarna med guldtryck och autografer

Vid Kävesta folkhögskolas julavslutning avslöjade Magnus Holm, som varit en av de drivande deltagarna i den grupp som arbetat för att samla in pengar till Musikhjälpen, hur stor summan till slut blev.

Märkbart rörd hade han bara en uppmaning innan han drog igång räkneverket som tickade upp mot slutsumman:

- Det här har vi gjort tillsammans. Titta på er själva, ta åt er, sträck på er, kramas!

Och sedan tickade det på. Tusen kronor, fem tusen, tio, femton, trettio…

Till slut landade räkneverket på 31 681 kronor och aulan exploderade i jubel. En otrolig summa pengar, som går oavkortat till att hjälpa fler barn i krig att gå i skolan.

Deltagarna på Kävesta folkhögskola har arbetat med Musikhjälpen hela hösten. När temat avslöjades kände många ett extra driv att samla in pengar.

- Vi är vuxenstuderande som själva har kunnat välja att studera på Kävesta för att utvecklas. Vissa ser det som en andra chans och därför känns det extra angeläget att kunna ge andra möjligheten att studera, säger Magnus.

Pengar har samlats in vid offentliga arrangemang som konserter och dansföreställningar, samt genom att sälja fika och egenhändigt tryckta tygpåsar.

Som en grandios avslutning på insamlingen lyckades deltagarna även få två påsar med guldtryck signerade av Musikhjälpens tre programledare. De såldes sedan via auktion för över 700 kronor styck.

Filmer och bilder från flera av förra veckans aktiviteter finns på Kävesta folkhögskolas hemsida. Bland annat från en flashmob som hölls 16 december på Stortorget i Örebro.


Petter Hellmin

Dela

Nyheter