Bokbandsutställning vidare till Karlstad - Folkhögskola.nu

Bokbandsutställning vidare till Karlstad

19 maj 2017 | Leksands folkhögskola

Bokbandsutställningen A NEW LEAF
Bokbandsutställning med avgångseleverna på Leksands foklhögskolas bokbinderiutbildning

Bokbandsutställningen - A NEW LEAF Bokbinderi - ett traditionellt eller ett modernt hantverk? Avgångselever på bokbinderilinjen på Leksands folkhögskola presenterar bokbandsutställningen A new leaf. I utställningen visas arbeten både i traditionella stilar och flera mer moderna tolkningar.

I över 2000 år har människan bundit böcker i olika former. Det började med religiösa skrifter på palmblad och fortsatte sedan att utvecklas till det vi ser nu idag. Det är just den utvecklingen vi vill hylla med den här utställningen. Vi vill visa de historiska stilarna samtidigt som vi vill visa upp ett levande hantverk som fortsätter att utvecklas.

På Leksands folkhögskola hittar du Skandinaviens enda utbildning inom handbokbinderi. I utbildningen får eleverna lära sig bland annat klotband, skinnband, boklådor marmorering, restaurering och flera olika historiska bokbandstekniker. Varje år skapar avgångseleverna en gemensam utställning och visar upp sina arbeten.

Utställningen A new leaf visades först på Dalarnas Museum den 8 april till den 14 maj. Nu flyttas utställningen till Stadsbiblioteket i Karlstad.

Vernissage den 20 maj kl. 13.00.

Utställningen pågår till och med den 22 juni.
Öppettider Karlstads Stadsbibliotek:
Måndag - torsdag 10:00-19:00