Historisk start av judiska studier på folkhögskola - Folkhögskola.nu

Historisk start av judiska studier på folkhögskola

28 jun 2017 | Paideia folkhögskola

Bild på fyra glada och hoppande personer på en brygga vid en sjö.
Paideia folkhögskola är Sveriges första folkhögskola med judisk profil.
Paideia folkhögskola i Stockholm bygger just nu upp Sveriges första folkhögskola med judisk profil. I augusti startar ett brett utbud av kurser i judiska studier.

Judisk kultur är en erkänd historisk minoritetskultur i Sverige som hittills inte haft någon självklar plats inom folkbildningen. Men förra året fick Paideia folkhögskola tillstånd att bygga upp Sveriges första folkhögskola med judisk profil och i augusti i år startar för första gången ett brett utbud av kurser i judiska studier på en folkhögskola.

Höstens kurser omfattar judisk kultur, språk, liv, historia och text och ges i Bajit, huset för judisk utbildning och kultur i Stockholm. Kurserna är öppna för alla intresserade och målet med Paideia folkhögskola är att skapa en mötesplats för judiskt lärande, tänkande och kreativitet.

Paideia folkhögskola har också ett unikt samarbete med Kista folkhögskola, Sveriges enda folkhögskola med muslimsk profil, med syfte att mötas, utvecklas och folkbilda ihop.

Läs mer på Paideia folkhögskolas egen webbplats »

Noa Hermele