"Jag fick verkligen gå in i textilens värld" - Folkhögskola.nu
Lyssna Teckenspråk Lättläst Other languages
 

"Jag fick verkligen gå in i textilens värld"

12 jun 2017 | Gotlands folkhögskola

Malin Randén
Jag har utvecklats mycket av att vara här, berättar Malin Randén

– Jag hade en förhoppning om att lära mig sy och fick verkligen gå in i textilens värld, berättar Malin Randén som precis avslutat grundutbildningen i textil på Gotlands folkhögskola.

Det var Malins textilintresse som gjorde att vägen ledde till Gotland i höstas. Sedan skolstarten i slutet av augusti har året inneburit att arbeta med färg och form, sömnad, broderi, stickning, tovning och vävning. Textillinjen har även varit på flera inspirerande studiebesök.

        – Det finns så många olika sorters hantverk. På Textillinjen finns något för alla. Det är skönt att göra något praktiskt, säger Malin.

Utrymme för kreativitet och egentid

Att bo på en ö under ett år har varit skönt. Det har gett utrymme för egen tid och kreativitet.

       –  Jag behövde komma bort ett tag och då passade det bra med något nytt och avskilt. Att få fokusera på sig själv och komma bort en stund, berättar Malin.

"Kommer använda mycket av det jag lärt mig"

Året på textillinjen har gett mersmak på att utveckla intresset. Vid sidan av det har året på folkhögskola gett utveckling även på ett personligt plan.

-          –Jag vill verkligen fortsätta att brodera, sy om kläder och sticka och kommer använda mycket av det jag lärt mig. Jag har också hittat en bas i mig själv som känns trygg att ha, jag har utvecklats mycket av att vara här.


Rebecka Nyström

Dela

Nyheter