Ny barnskötarutbildning på Vårdinge By folkhögskola i höst - Folkhögskola.nu

Ny barnskötarutbildning på Vårdinge By folkhögskola i höst

19 apr 2017 | Vårdinge By folkhögskola

Rika inslag av konstnärligt och hantverkligt övande löper som en röd tråd på den tvååriga utbildningen som är på distans vid Vårdinge By folkhögskola. Hållbarhetstankar ligger till grund för alla delar av utbildningen, såväl när det gäller innehåll, material, miljö och utformning.

Utbildningen börjar den 28 augusti 2017 och är en tvåårig grundutbildning på halvfart. Studierna sker på distans med fysiska träffar under två gemensamma veckor under hösten, i september och november, samt två veckor under vårterminen, i februari och april/maj.

Du som söker utbildningen skall arbeta på en förskola. Mellan de gemensamma veckorna får du löpande uppgifter som vill inspirera till övning, iakttagelse och mod till att pröva dig själv i barngruppen. Rika inslag av konstnärligt och hantverkligt övande löper som en röd tråd genom åren. Hållbarhetstankar ligger till grund för alla delar av utbildningen, såväl när det gäller innehåll, material, miljö och utformning.

Distansdelen av utbildningen använder Google Apps for Educations som kommunikatonsverktyg. Undervisningen sker kontinuerligt under året i ett så kallat Google Classroom.

Ansök senast den 24 april och läs mer om kursen här »

Kerstin Burström