Ny kurs på S:t Sigfrids folkhögskola i Växjö: Allmän linje Bibel - Folkhögskola.nu

Ny kurs på S:t Sigfrids folkhögskola i Växjö: Allmän linje Bibel

2 jun 2017 | S:t Sigfrids folkhögskola

Kursens fokusämne är Bibel och kristen tro. Samtidigt läser du allmänna ämnen tillsammans med elever på våra andra allmänna kurser. Allmän kurs Bibel är en omdömesberättigad kurs, vilket innebär att du får ett omdöme som du kan använda för att söka till högskola och universitet.

Bibel och kristen tro

Fokusämnet är Bibel och kristen tro och det innefattar bibelstudium, gruppdiskussioner, andaktsmedtodik, olika metoder i fördjupning av kristen tro såsom pilgrimsvandring, frälsarkransen, tro som motstånd och personlig fördjupning.

I kursen ingår också ett aktivt deltagande i skolans gudstjänstliv.

Vi samlas varje vecka till samtals- och bönegrupp. Det ingår också vissa gemensamma föreläsningar med våra andra kyrkliga kurser.

Det blir en spännande kurs som naturligtvis också styrs av deltagarnas intresse kring tor och liv.

Allmänna ämnen

Du läser andra ämnen tillsammans med elever på våra andra allmänna kurser. Du kan också läsa in behörighetsgivande gymnasieämnen utifrån de behov du har. Allmän kurs Bibel är en omdömesberättigad kurs, vilket innebär att du får ett omdöme (motsvarar betyg från gymnasiet) som du kan använda för att söka till högskola och universitet.

Exempel på allmänna ämnen är:

Svenska 1,2 och 3 samt Svenska som andraspråk 1,2 och 3.

Engelska 5 och 6

Matematik 1a,b och c + 2-5