Ny Sångutbildning på S:t Sigfrids folkhögskola i Växjö - Folkhögskola.nu

Ny Sångutbildning på S:t Sigfrids folkhögskola i Växjö

7 jun 2017 | S:t Sigfrids folkhögskola

På S:t Sigfrids folkhögskola i Växjö startar en inriktning av musiklinjen: "Sång med genrebredd". Som studerande kommer du få möjlighet att jobba inom olika genrer för att få fördjupad kunskap och bredd som sångare.

Sångutbildning

Som studerande på musiklinjen fördjupar man sig inom en av dessa inriktningar samtidigt som man ingår i musiklinjen som helhet. Det innebär att man arbetar både på djupet med sin utveckling inom den inriktning man går samtidigt som man arbetar/studerar över genregränser. Musiklinjen hos oss är en hel och fristående utbildning på två år och kan också fungera som en mycket bra förberedelse för högre musikstudier. Som studerande kan man välja att gå ett eller två år beroende på förkunskaper och tidigare utbildning.

Musikhögskolan i Malmö har från HT 2017 ett program med denna inriktning så denna kurs är ett ypperligt tillfäller för dig att förbereda dig inför högre studier vid högskola.

I undervisningen ingår:

Huvudinstrument (sång)

Vokalensemble/Sångensemble

Gemensam sång

Projekt både inom din inriktning som med övriga sångar/musiker vid musiklinjen

Brukspiano

Teori/Gehör

Rytmik

Scenisk beredskap/Ensembleledning

Du kommer även få möjlighet att medverka vid en mängd konserter både på och utanför skolan.

Antagning

Antagning sker måndag 19/6 på S:t Sigfrids folkhögskola (Kronobergs fhsk), Växjö.

Du ska ha förberett 2 sånger av olika genre. Medtag tydliga noter inför prov.

Sara Wåhlin, musiklinjeföreståndare