Sundsvalls Konstskola blir Konstskolan i Västernorrland! - Folkhögskola.nu
Lyssna Teckenspråk Lättläst Other languages
 

Sundsvalls Konstskola blir Konstskolan i Västernorrland!

19 maj 2017 | Ålsta folkhögskola

Sundsvalls konstskola och Ålsta folkhögskola utvecklar konstutbildningen i länet. Det innebär att Sundsvalls Konstskola återvänder till folkhögskolan och blir en del av Konstskolan i Västernorrland.

Från hösten 2017 erbjuder Ålsta folkhögskola en två-årig konstutbildning, ett basår och ett utvecklingsår. Basåret ger en gedigen konstnärlig grund i teckning, måleri, skulptur, grafik, design och konsthistoria för fortsatta studier inom det estetiska och konstnärliga området, samt för egen konstnärlig verksamhet. Utvecklingsåret fördjupar det egna uttrycket och konstnärliga hantverket, samt fokuserar på ett yrkesliv inom det estetiska området.

Ålsta folkhögskola har sedan länge förknippats med konst och har betytt mycket för konsten i regionen. 1976 startades den första konstlinjen och har genom åren utökat med både industridesign- och modedesignutbildningar, samt sommar- och helgkurser i måleri, keramik och framförallt grafik. Sundsvalls konstskola har också tidigare bedrivits i Ålstas regi under åren 1977-92. Skolan grundades 1969 och då i Sundsvalls kommuns regi. Sedan 2005 har ABF Västernorrlands varit skolans huvudman. Nu välkomnar vi Konstskolan tillbaka till Ålsta folkhögskola!

Läs mer om Konstskolan i Västernorrland - Konstlinjen


Dela

Nyheter