Så ansöker du till en kurs på folkhögskolan - Folkhögskola.nu
Lyssna Teckenspråk Lättläst Other languages
 
Bild på folkhögskoledeltagare som läser

Så ansöker du till en kurs på folkhögskolan

Varje folkhögskola ansvarar för antagningen till sin skola och du söker direkt till aktuell skola. Du måste skicka en ansökan till varje folkhögskola som du vill söka till eftersom det inte finns någon central antagningsenhet som behandlar ansökningar.

Varje folkhögskola har egna ansökningsblanketter och efterfrågar olika typer av information beroende på vilken kurs det handlar om.

På de flesta folkhögskolornas egna webbplatser kan du ansöka direkt till de olika kurserna. Antingen är det en webbansökan eller kan du skriva ut en ansökningsblankett, fylla i och sedan posta den tillsammans med de bilagor som folkhögskolan vill ha in med ansökan.

Ansökan via folkhögskola.nu

Här på folkhögskola.nu finns alla folkhögskolor och deras kurser. På varje kurssida finns en "Ansök här"-knapp som leder till det ansökningssystem som folkhögskolan valt att använda sig av - i många fall till folkhögskolans egen webbplats eller SchoolSoft.

Vissa folkhögskolor använder ett formulär som ligger direkt på folkhögskola.nu. Om du vill kan du skapa ett konto på Mina sidor, där du kan spara dina ansökningar, men detta är inte nödvändigt för att använda sig av formuläret. Om kursen du söker till använder sig av ett sådant formulär bör du hålla utkik efter en bekräftelse som kommer via e-post. Ta kontakt med folkhögskolan du ansökt till om en sådan inte har kommit inom 24 timmar.

Mina sidor hittar du mer information om hur det går till. Men tänk på att detta är en mycket enkel ansökningsfunktion så du måste nästan alltid komplettera med att per post eller mail skicka in bilagor - betyg, personligt brev med mera.

Har du frågor kring en skickad ansökan? Ta kontakt med den folkhögskola du har ansökt till.


Dela

Senast uppdaterad: 2017-02-20