Ansökningstiderna på folkhögskolan varierar - Folkhögskola.nu
Lyssna Teckenspråk Lättläst Other languages
 
Bild på folkhögskoledeltagare i datasal

Ansökningstiderna på folkhögskolan varierar

Ansökningstiderna varierar beroende på folkhögskola och kurs - det finns alltså inget gemensamt sista ansökningsdatum. Information om sista ansökningsdatum för kursen hittar du därför direkt under varje kurs.

Några folkhögskolor har ett sista ansökningsdatum, andra har löpande antagning (dvs "först till kvarn"). De flesta kurserna startar på hösten - i augusti eller början av september. En del skolor har antagning också på vårterminen, oftast med start i januari.

Kontakta aktuell folkhögskola

Även om ansökningstiden har gått ut kan det löna sig att kontakta folkhögskolan. Man har kanske en reservkö det kan vara idé att anmäla sig till. På vissa kurser kan det finnas platser kvar ända fram till kursstart, framför allt på allmän kurs.


Dela

Senast uppdaterad: 2016-06-30

Kommentarer
 • Hej, Jag är god man för en 17-årig ensamkommande pojke från Afghanistan som nu går i 9:an i Falsterbo i grundskolan. Han har permanent uppehållstillstånd och vill läsa till psykolog. Finns någon folkhögskola för honom där han kan få kompletterat vissa av sina grundskoleämnen samt få läsa i 3-årigt gymnasie ?? Tacksam för ert svar?

  19 april 2017 Inlagd av Irmelin Haggård

 • Hej! Finns det några folkhögskolor som har en musiklinje som tar in elever på våren?

  2 september 2016 Inlagd av Lovisa Asplund

 • Hej Ellen!
  Den enda som idag har matat in kursstart i Allmän kurs januari 2016 i Gävleborgs län är Forsa folkhögskola, utanför Hudiksvall. Så kolla på den!
  Men du kan också ringa till Färnebo folkhögskolas filial i Gävle eller till Västerbergs folkhögskola i Storvik för att höra om det går att starta i januari.

  20 augusti 2015 Inlagd av Agneta Wallin, folkhögskola.nu

Fler kommentarer

Skriv en kommentar till "Ansökningstider"


Obs! Din kommentar publiceras här och skickas även med e-post till
Folkhögskolornas informationstjänst.
Captcha

Obligatoriska fält *