Antagningskrav till folkhögskolan - Folkhögskola.nu

Bild på folkhögskoledeltagare

Antagningskrav till folkhögskolan

Höga betyg är inte avgörande för om du ska bli antagen till en kurs på folkhögskola. När det är fler sökande än det finns platser handlar det mer om skolans bedömning av dina och dina kurskamraters behov och förutsättningar.

Det finns inga generella antagningskrav på folkhögskolornas kurser, eftersom det finns så många olika kurser på många olika nivåer. Mer detaljerad information om vilka krav som ställs finns angivet vid varje kurs.

Behörighetsgivande / Allmän kurs

På de Behörighetsgivande kurserna (Allmän kurs) ställs normalt inga formella antagningskrav. De studerande startar på olika nivåer, beroende på förkunskaper och tidigare studier. Därför är det viktigt att du skickar in ditt senaste skolbetyg, eftersom folkhögskolan vill veta vad du gjort tidigare och vad du behöver komplettera för att uppnå dina studiemål.

Profilkurs

På Profilkurserna (särskilda kurser) ställs ibland vissa antagningskrav. Det kan vara krav på tidigare studier, praktikerfarenheter eller arbetsprover. Information om antagningskrav för en speciell kurs hittar du därför direkt under informationen om just den kursen.

Yrkesutbildning

På eftergymnasiala yrkesutbildningar ställs krav på genomgånget 3-årigt gymnasium eller motsvarande (grundläggande behörighet till högskolestudier).

Senast uppdaterad: 2016-06-30