Lär sig på landet vid havet - Folkhögskola.nu
Lyssna Teckenspråk Lättläst Other languages
 
Joakim utbildar sig till massageterapeut

Lär sig på landet vid havet

Joakim är massageterapeuten som tog chansen att utbilda sig till certifierad personlig tränare (pt) och samtidigt bo på landet under ett år.
– Jag lär mig mer fokuserat genom att bo på skolan och miljön härute är fantastisk.

Joakim

Namn: Joakim
Gör just nu: Utbildar sig till massageterapeut på folkhögskola

Vi ses i tidigare NK-grundarens Joseph Sachs pampiga sommarhus. Numera Lillsveds idrottsfolkhögskola där en viss Daniel från Ockelbo, gift med drottning Victoria, har tränat marklyft. Solen glimmar i fasadens spröjsade fönster och utsikten från klassrummet är magnifik. Ned mot bryggan går en frostnupen stig. Nere vid ångbåtsbryggan stannar Vaxholmsbåtarna.
– Så länge det var varmt brukade vi grilla vid havet på kvällarna, säger Joakim.

På mornarna ser Joakim lärare och andra kursdeltagare vandra mot cafeterian. På kvällarna träffas deltagarna i varandras elevhem, springer en runda i något av elljusspåren, spelar innebandy eller basket.
– I går kväll hängde jag med några sport- och äventyrspedagoger. Både deltagare och lärare lär känna varandra. Det är många skolor där det inte är så. Här kan man prata med lärarna som jämlikar.

Utbildningen har han valt för att det är en gedigen pt-utbildning med kost- och näringslära som är studielånsberättigad.
– Det är ovanligt att få studielån för en pt-utbildning. De brukar kosta 25-30 000 kronor. Min tidigare massageterapeututbildning kostade 45 000 så det har jag inte råd med igen.

Gymmet är öppet dygnet runt. Deltagarna passar på att träna eller testar olika övningar som marklyft och benböjningar.
– Mitt fokus är att vara i balans, lära mig och behandla andra som jag själv vill bli behandlad.

Efter utbildningen ska Joakim erbjuda tjänster som personlig tränare. Men några ingångar till det kungliga hovet finns inte.
– Jag har en egen prinsessa hemma i Vällingby. Det duger för mig…

 

Dela