Internat på folkhögskola - Folkhögskola.nu
Lyssna Teckenspråk Lättläst Other languages
 
Internat på folkhögskola. Bild på person i soffa.

Leva och bo på folkhögskolans internat

Internat betyder att du kan bo på skolan. Många folkhögskolor har internatboende, där du kan bo tillsammans med andra kursdeltagare.

Internatet är en viktig del av folkhögskolans studiemiljö. Bor du på internat ingår du i en gemenskap med andra deltagare även på fritiden, då många folkhögskolor brukar ordna kultur- och gemenskapsaktiviteter, som till exempel utflykter, konserter eller sportturneringar.

Ofta bor man blandat med deltagare från olika kurser, så att man har chans att lära känna fler än bara sina klasskamrater. 

Att bo på internat ger dig också möjligheten att leva ett år på en plats du kanske aldrig skulle komma till annars. Du slipper bekymra dig över att leta studentrum och du har alltid nära till skolan.

Du som väljer att bo på skolans internat betalar för detta.

Se en film med Louise som bor på internat »

Se en film med David som bor på internat »


Dela

Senast uppdaterad: 2016-03-09

Kommentarer
 • Hej Lotta!
  Folkhögskola är en skola för vuxna, där boende får komma och gå som de vill på internatet. De som bor på internatet visar förstår hänsyn till varandra, så ingen blir störd. Det finns internat på många folkhögskolor i Sverige och de kan ha olika ordnings- eller trivselregler. De kan till exempel handla om drogförbud, städning av gemensamma lokaler, aktsamhet om möbler och att tillåta husdjur eller ej. Du kan kolla vad som gäller på den folkhögskola som du är intresserad av.

  11 april 2016 Inlagd av Eva på Folkhögskola.nu

 • Vad är det för regler som gäller då man bor på internat på fhsk ?? Tyst en viss tid ? Får vänner sova över i ens rum ?? Får man gå och komma som man vill ?? ( Typ är det OK att komma hem mitt i natten om man går tyst...? )

  6 april 2016 Inlagd av Lotta

 • Hej Britta!
  Du får fråga den aktuella folkhögskolan om det är möjligt att komma överens om någon speciallösning för er med boende för er båda. Men generellt är annars internatet i första hand till för studerande på skolan.

  14 mars 2016 Inlagd av Fredrik, folkhögskola.nu

Fler kommentarer

Skriv en kommentar till "Leva och bo på internat"


Obs! Din kommentar publiceras här och skickas även med e-post till
Folkhögskolornas informationstjänst.
Captcha

Obligatoriska fält *