Studerandes rättigheter på folkhögskola - Folkhögskola.nu
Lyssna Teckenspråk Lättläst Other languages
 
Deltagare på folkhögskola

Studerandes rättigheter på folkhögskola

Du som studerar på folkhögskola och är missnöjd med din situation eller har kommit i konflikt med skolan kan vända dig till Folkhögskolornas studeranderättsliga råd (FSR). De kan ge stöd och råd och informera om vilka rättigheter du har.

Ladda ner faktafolder

Här kan du ladda ner faktafoldern
Dina rättigheter på folkhögskola »

Folkhögskolan är en fri skolform som styrs av breda målsättningar och har få gemensamma regler. De statliga pengar som folkhögskolorna får för att driva sin verksamhet fördelas av Folkbildningsrådet. Det finns regler kopplade till de statliga bidragen till folkhögskolorna. Läs mer på Folkbildningsrådets webbplats, Villkor för statsbidrag »

Men Folkbildningsrådet har inte som uppgift att granska och kontrollera skolorna. Skollagen gäller inte för folkhögskolor och det finns inga statliga läroplaner.

För dig som studerande på folkhögskola betyder det att det är skolans egen styrelse som har rätt att fatta de flesta beslut som påverkar din situation och dina rättigheter på skolan.

Folkhögskolornas studeranderättsliga råd (FSR) finns för att stärka den rättsliga ställningen för studerande vid folkhögskolorna. De ger råd och stöd till dig som studerande och i vissa fall kan du anmäla ditt ärende till FSR.

Du når FSR på 08-412 48 10 eller fsr@folkbildningsradet.se.

Till Folkhögskolornas studeranderättsliga råd på Folkbildningsrådets webbplats »


Dela

Senast uppdaterad: 2017-02-17

Kommentarer
  • Hej! jag är en tjej på 21 år som har gått ut gymnasiet fast på särskola och jag undrar om man får studera eller gå en utbildning hos er trots att jag gått särskola innan? jag är en väldigt driven person som tycker väldigt mycket om att studera och vill utbilda mig men känner mig begränsad de är därför jag undrar.

    24 april 2017 Inlagd av Maria

  • Hej
    Jag undrar om jag kan tillgodoräkna mig kurser som jag gått på Vimmerby folkhögskola? Jag går just nu en Socialpedagogisk utbildning, ettårig på distans på Tollare folkhögskola och vi har blivit erbjudna att gå ett år till men det visar sig att under år två kommer vi att läsa samma kurser som jag redan läst när jag gick Behandlingspedagogutbildningen. Finns det någon möjlighet att tillgodoräkna sig detta? Kan man validera på något sätt.

    MVH Bea Engström

    6 april 2017 Inlagd av Bea Engström

Skriv en kommentar till "Studerandes rättigheter"


Obs! Din kommentar publiceras här och skickas även med e-post till
Folkhögskolornas informationstjänst.
Captcha

Obligatoriska fält *