Frågor om ansökan - Folkhögskola.nu
Lyssna Teckenspråk Lättläst Other languages
 

Frågor om ansökan


 • Hur söker jag till folkhögskola?

  Du ansöker direkt till den folkhögskola du vill gå på. Kontakta skolan för att ta reda på hur du ska göra och vad ansökan ska innehålla. Söker du kurser på flera folkhögskolor måste du skicka en ansökan till varje skola. Varje folkhögskola ansvarar för sin egen för antagning, det finns alltså inte någon central antagningsenhet.

  Här på folkhögskola.nu kan du ansöka till vissa kurser genom att klicka på knappen "Ansök här", och fylla i ett formulär. Knappen finns på den aktuella kursens egen sida på denna webbplats. Alla skolor använder sig dock inte av denna möjlighet.

  Läs mer om ansökan här »

 • När är sista datum att söka?

  De olika folkhögskolorna har olika ansökningsdatum och kurserna startar också på olika datum. Här på folkhögskola.nu står det angivet vid varje kurs när sista ansökningsdatum är och när kursen startar. 

  Varje folkhögskola ansvarar också för sin egen för antagning och du ansöker direkt till varje folkhögskola.

  Läs mer om ansökan här »

 • Finns det platser kvar på någon kurs?

  Ja, det kan finnas lediga platser på en del folkhögskolekurser, särskilt i början av terminerna. Hör av dig till den aktuella skolan och fråga dig för. 

  På sidan Sök kurser kan du leta efter kurser och filtrera efter dina behov. I högerkolumnen kan du filtrera och välja att enbart visa kurser med Lediga platser.

  Vill du ha hjälp med att hitta en kurs eller en folkhögskola som passar dig är du välkommen att kontakta oss på Folkhögskolornas informationstjänst, FIN, tel 08-796 00 50, e-post info@folkhogskola.nu.

 • Vilka bilagor ska jag bifoga till min ansökan?

  Ofta vill folkhögskolorna ha betyg och intyg från skolor och arbete, personligt brev om dig själv, varför du söker och vad du vill ha ut av din tid på folkhögskolan, arbetsprover till många av de mer kreativa kurserna och personbevis.

  Många skolor intervjuar de sökande – antingen på plats eller i telefon. Detta är ett tillfälle för dig att få fördjupad information om skolan och kursen – så passa på att ställa alla de frågor som du har om kursen. Varje skola beslutar självständigt om sina urvalskriterier.

  Läs mer om ansökan här »

Ställ din egen fråga i formuläret nedan

Om du undrar över något som du inte kan hitta svar på, så är du välkommen att ställa din egen fråga till oss här.

Vilka svarar?
Det är vi på Folkhögskolornas informationstjänst som svarar på dina frågor, oftast vår studie- och yrkesvägledare.

Hur gör jag?
Skriv in ditt namn och din e-postadress. Titta gärna extra noga, så att din e-postadress är korrekt angiven, annars kan vi inte svara dig! Skriv sedan in din fråga och tryck på skicka. Du får normalt svar inom en vecka.

Om vi tror att din fråga kan vara intressant för fler, så publicerar vi den kanske här på webbplatsen. Men först tar vi bort alla personliga uppgifter, så klart.

Obligatoriska fält *