Holma folkhögskola - Folkhögskola.nu
Lyssna Teckenspråk Lättläst Other languages
 
Holma folkhögskola

Holma folkhögskola

Holma folkhögskola arbetar för en hållbar värld. Vi är en nystartad skola i Skåne med inriktning mot hållbarhet, ekologisk odling, permakultur och omställning. Vi driver utbildningar som ger praktisk och teoretisk kunskap om kretsloppsanpassade system för livsmedel, energi, boende mm. Alla våra kurser innehåller praktiskt arbete som till exempel odling.

Huvudman för Holma folkhögskola är en ideell förening, bestående av åtta medlemsorganisationer. Organisationerna är Förbundet organisk-biologisk odling, Framtiden i Våra Händer, Biodynamiska Föreningen, Permakultur i Sverige, Skånes Kärngårdsförening, Skogsträdgårdens Vänner, Omställningsnätverket och Sambruket i Sösdalabygden.

Tillsammans bär dessa på stor mångfald av erfarenhet och kunskap när det gäller frågor som rör hållbar samhällsutveckling i teori och praktik. Ambitionen är att utifrån dessa kunskaper och erfarenheter sprida förståelse för hur enskilda individer, grupper och organisationer kan verka för att främja lokal utveckling och stärka samhällets strävan efter hållbarhet.

Alla skolans kurser har en terminsavgift på 500 kronor som täcker viss kurslitteratur och förbrukningsmaterial till de praktiska momenten.

Dela

Senast uppdaterad: 2017-03-08

Holma folkhögskolas alla kurser (6)

Denna kurs har inga lediga platser.
När: 21 aug 2017 / 1-3 år
Denna kurs har lediga platser.
När: 26 feb 2018 / < 1 år
Denna kurs har lediga platser.
När: 01 nov 2017 / < 1 år
Denna kurs har lediga platser.
När: 05 mar 2018 / < 1 år
Denna kurs har inga lediga platser.
När: 21 aug 2017 / 1 år
Holma folkhögskola

Holma folkhögskola


Box 195
221 00 Lund


Telefon: 073-068 12 62
E-post: info@holmafolkhogskola.se
Webbadress: www.holmafolkhogskola.se/

Kontakta Holma folkhögskola

Kontakta Holma folkhögskola
Avbryt

Huvudman

Föreningen Holma folkhögskola i Skåne
Webbadress: www.holmafolkhogskola.se/

FSR

Skolan är ansluten till Folkhögskolornas studeranderättsliga råd, FSR.
www.folkhogskola.nu/fsr

Nyheter från Holma folkhögskola
 • 18 aug 2016

  Holma Folkhögskola uppmärksammas

  När Holma folkhögskolas nya lärare skulle introduceras till den nya arbetsplatsen välkomnades de med festmåltid och samtal med kursdeltagare om squash, gödsel och framtiden. 

 • 3 jul 2016

  Holma folkhögskola startar nya kurser - med fokus på omställning

  Holma folkhögskola i Lund och Höör blev en egen folkhögskola vid nyår. Under våren har skolan smugit igång med ett par odlingskurser som tidigare bedrivits i samarbete med andra folkhögskolor. Men i augusti drar man igång med två helt nya kurser – Resilient Entreprenörskap och Allmän kurs med omställningsprofil. De båda kurserna passar väl in i Holma Folkhögskolas ambition att genom folkbildning bidra till omställning för ett hållbart samhälle.

 • 2 mar 2016

  Gröna tankar när Lunds första folkhögskola invigdes

  "Äntligen" var ordet på allas läppar när lärostaden Lunds första folkhögskola invigdes. Hållbart företagande och ekologisk odling är ledmotiven på Holma folkhögskola, skriver Sydsvenskan.