Allmän kurs med omställningsprofil - Folkhögskola.nu
Lyssna Teckenspråk Lättläst Other languages
 
Ej lediga platser

Allmän kurs med omställningsprofil

Holma folkhögskola

Är du intresserad av miljö och samhällsförändring? Vill du arbeta praktiskt? Är du inte helt klar med grundskola eller gymnasiet? Då kanske Holma folkhögskolas allmänna kurs skulle vara något för dig!

Kursinformation
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Studietakt:
100%
Längd:
1-3 år
Studiestödsnivå (CSN):
Grundskole- och gymnasienivå (A1)
Internat:
Nej
Kurstid:
21 aug 2017
Ansök senast:
Kursen är fortfarande öppen för sena ansökningar
Kostnader:
500 kr per termin. Dessa pengar täcker viss kurslitteratur och kursmaterial.
Plats för kurs:
Fabriksgatan 2, Lund
Kontaktperson:
Nadja Storsaeter (nadja.storsaeter@holmafolkhogskola.se) och Florencia Fernandez (florencia.fernandez@holmafolkhogskola.se)

På allmän kur med omställningsprofil får du möjlighet att arbeta praktiskt två halvdagar i veckan med odling, byggande, matlagning, att lappa och laga saker samt mycket annat. Allt sker självklart utifrån ekologiska och miljövänliga metoder. Dessutom får du möjlighet att läsa in de kärnämnen som du saknar och kan sen söka vidare till högskola eller yrkeshögskola.

Utbildning sker på gymnasienivå och på grundskolenivå.

Undervisningen på Allmän kurs sker tematiskt vilket betyder att vi läser gymnasiekurserna Hi 1, Re 1, Sh 1, Nk 1, Sv 1,2,3, Eng 5, 6 utifrån olika teman, exempelvis “Behov och begär”, “Makt och motstånd” eller “Vad är sanning?” Genom detta vill vi integrera kunskaper från olika ämnesområden och skapa en djupare förståelse för världen vi lever i.

Två halvdagar i veckan sker undervisning med mer praktiska inslag. Vi har valt att kalla detta för praktisk omställning, där omställning handlar om en förändring till en värld som är hållbar för både människan och naturen. Detta kan handla om att lära sig ekologisk odling, ekologiskt byggande eller andra saker där du arbetar med kroppen eller händerna. Det krävs ingen förkunskap, men det är bra om du har ett intresse för detta då det är en stor och viktig del av kursen. Dessutom har vi tillval en halvdag i veckan, då du får välja mellan olika aktiviteter.

Matematik 1, 2 kommer inte att läsas tematiskt utan du läser matte under en timme, tre gånger i veckan.

Lärarna bedömer tillsammans när du har uppnått behörighet i något ämne. För att kunna söka till högskola eller yrkeshögskola på folkhögskolekvot krävs ett omdöme. Folkhögskola ger inte betyg i enskilda ämnen utan istället är omdömet en gemensam bedömning av din studieförmåga i alla ämnen samt din sociala förmåga. Omdömet ger dig rätt att söka i en egen kvotgrupp till högskola eller yrkeshögskola. För att få ett omdöme måste du läsa på folkhögskola minst ett år.

Att läsa på folkhögskola ger rätt till CSN i tre år för dig som inte är klar med gymnasiet och två år för dig som redan är klar.

Höstterminen 2017 börjar den 21 augusti och slutar den 22 december. Under vecka 44 är det höstlov.


 

Till kursen på skolans egen webbplats

Dela

Senast uppdaterad: 2017-09-29

X

Spara kurs

Du måste vara inloggad på folkhögkola.nu för att kunna spara kurser. Använd länkarna nedan för att logga in eller registrera dig.

Stäng

Holma folkhögskolas alla kurser

Denna kurs har inga lediga platser.
När: 21 aug 2017 / 1-3 år
Denna kurs har lediga platser.
När: 26 feb 2018 / < 1 år
Denna kurs har lediga platser.
När: 01 nov 2017 / < 1 år
Denna kurs har lediga platser.
När: 05 mar 2018 / < 1 år
Denna kurs har inga lediga platser.
När: 21 aug 2017 / 1 år
Denna kurs har lediga platser.
När: 26 feb 2018 / < 1 år
Holma folkhögskola

Holma folkhögskola


Box 195
221 00 Lund


Telefon: 073-068 12 62
E-post: info@holmafolkhogskola.se
Webbadress: www.holmafolkhogskola.se/

Kontakta Holma folkhögskola

Kontakta Holma folkhögskola
Avbryt
Nyheter från Holma folkhögskola
  • 18 aug 2016

    Holma Folkhögskola uppmärksammas

    När Holma folkhögskolas nya lärare skulle introduceras till den nya arbetsplatsen välkomnades de med festmåltid och samtal med kursdeltagare om squash, gödsel och framtiden. 

  • 3 jul 2016

    Holma folkhögskola startar nya kurser - med fokus på omställning

    Holma folkhögskola i Lund och Höör blev en egen folkhögskola vid nyår. Under våren har skolan smugit igång med ett par odlingskurser som tidigare bedrivits i samarbete med andra folkhögskolor. Men i augusti drar man igång med två helt nya kurser – Resilient Entreprenörskap och Allmän kurs med omställningsprofil. De båda kurserna passar väl in i Holma Folkhögskolas ambition att genom folkbildning bidra till omställning för ett hållbart samhälle.