Långholmens folkhögskola - Folkhögskola.nu

Långholmens folkhögskola

Skolans värdegrund är alla människors lika värde och vårt ledord är likabehandling. Skolan har utvecklats från att vara en skola för enbart kvinnor till att vara öppen för alla sökande. Våra välutbildade lärare har lång erfarenhet av att undervisa och fungera som stöd i utbildningen. Undervisningen sker i små grupper. Långholmens folkhögskola har en lugn studiemiljö som bl. a bygger på bra relationer mellan alla som befinner sig på skolan. Kursernas innehåll är tydligt och vi arbetar strukturerat med uppföljning och stöd vilket skapar goda studieresultat.

Efter ca 30 år på Långholmen flyttar skolan i sommaren 2017 till nya, fräscha och ändamålsenliga lokaler till Sundbybergs centrum. Vår “ skolgård” blir den vackra Marabouparken och vi blir också grannar med Marabouparkens Konsthall.

De flesta av våra utbildningar fortsätter i samma eller i något förändrad form. Utbudet av distanskurser ökar. Se mer på kurssidan.

Vi har gjort oss kända som en skola med hög trivsel,utmärkta studieresultat, väl utvecklade stödfunktioner samt uppföljning. Detta arbete förfinar vi och fortsätter med. De nya lokalerna ger dessutom ytterligare möjligheter till en bra studiemiljö. Vi moderniserar hela vår iT-miljö och för de som behöver har vi uppdaterat våra hjälpmedel med bl.a nätbaserat StavaRex och Oribi Talsyntes.

För att komma till de nya lokalerna finns flera möjligheter: pendeltåg till Sundbybergs Centrum, tunnelbana blå linje till Sundbybergs Centrum, tvärbana till Bällstabro och dessutom väldigt många busslinjer. Det tar ca 7-8 minuter att promenera från centrum.

OBS! Under vårterminen 2017 är skolan kvar på Långholmen.

Skolan är en externatfolkhögskola.

Detaljerad karta

Skolan är tillgänglig för rullstolsburna.

Senast uppdaterad: 2017-06-27

Långholmens folkhögskolas alla kurser (17)

Kursnamn Kurstyp Folkhögskola Var Start Längd Plats
Allmän kurs - Basår Långholmens folkhögskola Stockholms län 28 aug 2017 1 år Denna kurs har lediga platser.
Allmän kurs - Basår, svenska som andraspråk Långholmens folkhögskola Stockholms län 28 aug 2017 1 år Denna kurs har lediga platser.
Allmän kurs - Demokrati och rättvisa Långholmens folkhögskola Stockholms län 28 aug 2017 1-2 år Denna kurs har lediga platser.
Allmän kurs - Mänskliga rättigheter och hållbar utveckling Långholmens folkhögskola Stockholms län 28 aug 2017 1 år Denna kurs har lediga platser.
Allmän kurs - Svenska som andraspråk - grundskolenivå Långholmens folkhögskola Stockholms län 28 aug 2017 1-3 år Denna kurs har lediga platser.
Allmän kurs - Tema Långholmens folkhögskola Stockholms län 28 aug 2017 1-2 år Denna kurs har lediga platser.
Allmän kurs - Tema, svenska som andraspråk Långholmens folkhögskola Stockholms län 28 aug 2017 1-2 år Denna kurs har lediga platser.
Allmän kurs – Normkritik, aktivism och alternativa livsstilar Långholmens folkhögskola Stockholms län 28 aug 2017 1-2 år Denna kurs har lediga platser.
Allmän kurs, Ledarskap och lärande Långholmens folkhögskola Stockholms län 28 aug 2017 1 år Denna kurs har lediga platser.
Allmän kurs, personlig assistent med svenska som andraspråk Långholmens folkhögskola Stockholms län 28 aug 2017 1 år Denna kurs har lediga platser.
När: 28 aug 2017 / 1-3 år
Långholmens folkhögskola

Fasta Paviljongen fr o m ht -17 Löfströms Allé 7, Sundbyberg

E-post: info@langholmens.fhsk.se
Webbadress: www.langholmens.fhsk.se/

Kontakta Långholmens folkhögskola

Avbryt

Huvudman

LO-distriktet i Stockholms län.
Webbadress: www.losthlm.se/

FSR

Skolan är ansluten till Folkhögskolornas studeranderättsliga råd, FSR.
www.folkhogskola.nu/fsr

Nyheter från Långholmens folkhögskola