Stort intresse för Holma folkhögskola och dess miljöprofil

Sedan Holma folkhögskola startades för snart två år sedan har skolan fått stor uppmärksamhet för sin miljö- och omställningsprofil. När skolan nu öppnat för ansökningar till våren fylls kurserna snabbt på med deltagare som drömmer om att leva mer miljövänligt.

- Det är fantastiskt att se det intresse som finns för vår skola, säger Holma folkhögskolas rektor Hugo Malm.

Vill du veta hur du kan göra för att leva mer miljövänligt och hur du i praktiken kan verka för ett mer hållbart samhälle? Är du dessutom intresserad av att arbeta med dessa frågor? I så fall är du inte ensam.

- Sedan vi startade skolan har det varit tydligt att vi fyller ett tomrum. Många människor känner att samhället behöver ställas om i hållbar riktning men de vet inte hur de ska bidra. Genom våra kurser kan de lära sig just det, säger Hugo Malm.

Skolan intresserar också media och porträtterades nyligen i Klimatmagasinet Effekt där Holma beskrevs som banbrytande. En beskrivning Hugo tycker stämmer bra.

- Folkhögskolor har genom historien ofta varit de som fört pedagogiken framåt genom nytänkande som sedan spridits till fler skolor. Nu hoppas vi att våra kurser ska kunna leda till att fler skolor intresserar sig för hållbarhetsfrågor också i praktiken.

Just nu kan deltagare söka kurserna Odla för självförsörjning, Mat ur jorden - grundkurs i hållbar grönsaksodling, Skogsträdgård - odling och ekologi samt Allmän kurs med omställningsprofil. Inom kort öppnar skolan också för ansökningar till Permakultur på distans.

- Vi ser med tillförsikt fram emot ett fint tredje år på Holma folkhögskola, avslutar Hugo Malm.

Läs mer om Holma folkhögskola »

Alla nyheter