Deltagare och lärare i ateljésamtal. En deltagare pekar på en vägg fylld av färggranna teckningar.
Ansök till Konst- och formgivningslinjen senast 24 april

Sista ansökningsdag för Konst- och formgivningslinjen på Kävesta

Idag, 24 april, är sista ansökningsdag för Konst- och formgivningslinjen på Kävesta folkhögskola. Det är en konstutbildning på heltid där man får lära sig att arbeta i många olika material och tekniker - främst måleri, keramik, silversmide och screentryck.

Fokusera på det bästa som finns

Konst- och formgivningslinjens deltagare väljer att studera på Kävesta av många olika anledningar. Så här förklarar Ida:

- Eftersom jag alltid har målat och skapat på egen hand bestämde jag mig för att lägga ett år på konsten. Jag ville fokusera på det jag tycker är det bästa som finns, på heltid, och träffa andra med samma intresse för att bolla idéer och utvecklas i en härlig miljö.

Som en godispåse för hjärnan

Johan beskriver hur Konst- och formgivningslinjen blev vägen in i konstvärlden.

- Att vara på en plats där folk är helt inne på konst, musik och dans när man själv är det är jäkligt stimulerande. Som en godisbutik för hjärnan! Ateljén var öppen på kvällarna, vi hade tillgång till material och det rådde en öppenhet för att man skulle känna sig för och pröva saker. Mig passade det jättebra eftersom jag var så ny i den här världen och hungrig på allt.

Idag arbetar Johan som konstnär med egen ateljé i Malmö.

Läs hela intervjuerna

Intervju med Ida

Intervju med Johan

Ansök nu

Alla nyheter